"Saldırılar Filistin halkında derin izler bıraktı"

İngiliz The Lancet dergisinde yayımlanan araştırma, İsrail'in 2009'da Gazze'ye düzenlediği saldırının Filistin halkı üzerinde derin psikolojik etkiler bıraktığını ortaya koydu.

Abone Ol google-news
Yayınlanma: 01.07.2010 - 21:02

İsrail'in, Gazze Şeridi'ne 27 Aralık 2008 ile 18 Ocak 2009 arasında düzenlediği saldırının üzerinden 6 ay geçmesine rağmen halkta stres ve korkuya bağlı psikolojik sorunların devam ettiğini ortaya koyan araştırmada, bin 400 Filistinli ile 13 İsraillinin öldüğü, binlerce Filistinlinin de yaralandığı hatırlatıldı.

Batı Şeria'daki Birzeit Üniversitesinden Niveen Ebu Rmeyle'nin başında bulunduğu halk sağlığı araştırmacıları, araştırmanın Gazze'dekilerin yüzde 85'inin korku ve güvensizlik duygularını dile getirdiğini ortaya koydu.

Gazze'deki yaklaşık 18 bin hanenin 3 bininde yapılan araştırma, bu evlerden yüzde 39'unun yıkık ya da hasarlı olduğunu, bu hanelerden yüzde 72'sinin gıda yardımına muhtaç olduğunu da gösteriyor.

Çalışmanın Birzeit Üniversitesinde Mart ayında sunulduğu, The Lancet tarafından da işgal altındaki topraklarda sağlık sorunları dosyası kapsamında yayımlandığı belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon