#salon5yasinda

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) Şişhane’deki binasında yer alan performans merkezi Salon, 16 Ocak 2015 Cuma günü 5. yaşını doldurdu.

Yayınlanma: 17.01.2015 - 06:17
Abone Ol google-news
 
16 Ocak 2010 tarihinde İstanbullular'a merhaba diyen Salon, bugüne kadar klasik müzikten caza, rock'tan alternatif müziğe pek çok ismi sahnesinde ağırladı; konserlerin yanında söyleşi, tiyatro ve edebiyat sohbetlerine de ev sahipliği yaptı. Alanlarında isim yapmış büyük sanatçıların yanı sıra geleceğin parlayan yıldızlarını da samimi atmosferinde buluşturan Salon, 5 yılda 569 etkinlik gerçekleştirerek farklı ülkelerden 2.500'ün üzerinde sanatçıyı sahnesinde ağırladı.
 
Salon’un 5. yılını kutlamak üzere 16 Ocak 2015 tarihinde özel bir gece düzenlendi. Salon Direktörü Bengi Ünsal'ın konuşmasının ardından sürpriz performanslar eşliğinde devam eden geceye bugüne kadar Salon sahnesinde yer almış sanatçıların yanında sanat dünyasından da pek çok ünlü isim katıldı. Mabel Matiz ve Kalben, Korhan Futacı ve Kara Orkestra ile Yasmin Mori, Ah Kosmos ve Dilara Sakpınar ile Görkem Han Jr'ın sahne aldığı Salon'un 5. yıl kutlaması, FOC edit, Vesvese ve Analog Kültür’den tanıdığımız Kaan Düzarat'ın DJ setiyle devam etti.
 
Salon’un 5 Yılından
 
Geniş bir yelpazedeki etkinlikleri sahnesinde buluşturan Salon, kapılarını açtığından bu yana 383 konser, 72 söyleşi, panel ve edebiyat buluşması, 114 tiyatro ve dans gösterisine ev sahipliği yaptı.  
 
Türlerarası performansların önemli mekanlarından biri haline gelen Salon’da Marcus Miller, Charlie Haden, John Scofield, Terence Blanchard, Stacey Kent, Nigel Kennedy, Suzanne Vega gibi yıldız isimlerin yanı sıra Patrick Watson, Future Islands, Ane Brun, St Vincent gibi güncel müziğin tanınmış isimleri de takipçileriyle buluştu.
 
Programında Türkiye’den sanatçılara da yer ayırmaya büyük önem veren Salon’da, Sabahat Akkiraz’dan Erkan Oğur’a, Mor ve Ötesi’nden Birsen Tezer’e, Rebel Moves’dan Yasemin Mori’ye, Göksel’den Gevende’ye Türkiye müzik sahnesinin önde gelen isimlerinin de dahil olduğu 104 grup sahne aldı, birçok grup yeni albüm ilk konserini Salon’da gerçekleştirdi.
 
Salon, Doğan Hızlan'la Edebiyat Buluşmaları, Yekta Kopan, Ayfer Tunç ve Murat Gülsoy'la Ubor Metenga Buluşmaları gibi edebiyat söyleşilerinin yanı sıra OyunSalonu kapsamında bağımsız tiyatronun önemli ekiplerini de sahnesinde ağırladı. Leyla Gencer, Şakir Eczacıbaşı orada anıldı, Aydın Gün Ödülleri orada verildi…
 
 
Beklenen gruplar ve taze isimler 2015 yılında yine Salon'da
 
Caz Festivali ağırlıklı müzik festivalini bütün sezon boyunca nezih bir ortamda yaşatan Salon’un başarısında Caz Festivali yönetmenliğinden gelen, bu tarz müziğe gönül veren İKSV Başkanı Görgün Taner’in rolü büyük. Salon Taner’in gözbebeği… desek abartmış olmayız.
Beklenen gruplar ve taze isimler 2015 yılında yine Salon'da. İlk konuklar arasında bağlama ustası Arif Sağ’da var.
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler