Şam’dan kritik kazanım

Suriye yönetimi, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nin güneyinde dün başlattığı operasyonlarda İdlib'de bir belde ve bir tepeyi daha ele geçirdi.

Yayınlanma: 11.08.2019 - 18:20
Abone Ol google-news

Suriye’de saha hâkimiyeti mücadelesinde çatışmaların merkezindeki İdlib’in güneyinde yer alan stratejik bir bölgenin Suriye ordusu tarafından ele geçirildiği bildirildi. Bu ayın başında ilan edilen kısa ömürlü ateşkesin ardından çatışmaların yoğunlaştığı İdlib’in Hama sınırındaki Habit beldesi ile Sukeyk Tepesi’nin ÖSO’ya bağlı güçlerden geri alındığı belirtildi. Muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Habit hamlesinin Rus hava kuvvetleri ile Suriye ordusu tarafından üç aydır devam eden operasyonda en önemli kazanım olduğunu duyurdu.

Öte yandan, Rus ordusu militanların İdlib’in güneyine takviye güç gönderme girişimlerine devam ettiğini açıkladı. Yetkililere göre, Türkiye, Rusya ve İran öncülüğünde başlatılan Astana süreci çerçevesinde ilan edilen İdlib gerilimi azaltma bölgesinin güneyine yaklaşık 470 terörist ve teçhizat gönderildi.

Bu arada, Birleşmiş Milletler Özel Raportörü İdris Jazairy’nin tek taraflı zorlayıcı önlemlerin insan haklarına olumsuz etkisini konu alan son raporunda birçok ülkenin Suriye’ye uyguladığı yaptırımlar “sert abluka” olarak tanımladı.

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler