Sandık başı cinayeti: 2 ölü... Hükümet: Seçimle ilgisi yok

Erzurum’un Karaçoban ilçesi Kopal Mahallesi’nde oy kullanma işlemleri sırasında çıkan silahlı kavgada, İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz ve 1 husumetli olduğu bir yurttaş öldü, 3 kişi de yaralandı. CHP Karaçoban İlçe Başkanı Hüsnü Yılan, AKP Erzurum milletvekili adayının okula gelmesinin ardından kavganın çıktığını belirtirken, Başbakan Binali Yıldırım olayın seçimlerle ilgili olmadığını söyledi.

Yayınlanma: 24.06.2018 - 16:49
Sandık başı cinayeti: 2 ölü... Hükümet: Seçimle ilgisi yok
Abone Ol google-news

<video:1007562>

Erzurum'un Karaçoban ilçesi Kopal Mahallesi'nde öğleden sonra, aralarında kan davası bulunan Durmaz ve Yazan ailelerinin fertleri, oy kullanmak üzere geldikleri okulun bahçesinde karşılaştı. Çıkan tartışma kısa sürede silahlı çıtışmaya dönüştü. Okulda ve bahçesinde büyük panik yaşanırken, ortalık savaş alanına döndü. Olayda İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz ile Yazan Ailesi'nden henüz kimliği öğrenilemeyen 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, ilçede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Olayla ilgili açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı İbrahim Dumlu, "İlçe başkanımız ile karşı taraf husumetli. Oy kullanma sırasında okul önünde karşı karşıya geliyorlar. Çatışma başlıyor. Karşı taraftan da ölen var bizim ilçe başkanımız da rahmetli oluyor. Şu an ölü sayısı 2. İlçe başkanının cenazesi otopsi için Erzurum'a getirildi. İki aile de büyük aileler, aşiret. İlçede geniş güvenlik önlemi var. 4 yıl önce karşı taraf ilçe başkanının babasını vurup, rahmetli etmiş. Ondan dolayı husumet var. Bu husumetten dolayı devlet bunları başka bir tarafa yerleştiriyor. Oy için bunlar tekrar bir araya gelmiş. Çatışma çıkıyor. Başkanımız 50 yaşlarında evli, çocukları var" diye konuştu.
 

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti Erzurum İl Başkanlığı resmi twitter hesabından yapılan açıklamada ise olayla ilgilişu ifadelere yer verildi:

"Karaçoban İlçe Başkanımız Sn. Mehmet Sıddık Durmaz şerefsiz, namussuz, haysiyetsiz, kan emiciler tarafından acımasızca vurularak canına kıyılmıştır. Allah bu seçimlerde kan döken, koltuk uğruna insanların canına kasteden bu yaratıkların belasını bir an evvel verir inşallah. Başkanımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Hesabını adaletle sormak boynumuzun borcu olsun."

"KAVGA AKP'Lİ ADAY GELDİKTEN SONRA ÇIKTI"

Yaşanan olayın ardından açıklama yapan CHP Karaçoban İlçe Başkanı Hüsnü Yılan, “İçişleri Bakanlığı’ndan buraya görevli 24 kişi geldi. Biz bunu kabul etmedik, tepki gösterdik. Sonrasında ise ismini bilmediğim AKP Erzurum milletvekili aday adayı olan genç biri geldi. Onun da durmasını kabul etmedik. Kavga çıktı. Ateş ettiler. İYİ Parti ilçe başkanı Mehmet Sıddık Durmaz, oy kullanan bir vatandaş ve Agit Yazan yaşamını yitirdi” dedi. 

BİNALİ YILDIRIM: SEÇİMLERLE İLGİLİ DEĞİL

Başbakan Binali Yıldırım ise olayın seçimlerle ilgili olmadığını belirterek, "Erzurum'un Karaçoban İlçesi'nde bir hadise yaşandı. İki vatandaşımız hayatını kaybetti ama bu seçimle ilgili değil. İki grup arasında uzun süreden beri  devam eden kan davası sonucu olduğu anlaşılıyor" dedi.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan olayla ilgili şu açıklama yapıldı:

24/06/2018 günü saat: 15:00 sıralarında Karaçoban ilçesi Kopal mahallesi Kopal İlköğretim Okulu oy kullanma alanında meydana gelen silahlı kasten öldürme, öldürmeye teşebbüs, silahla kasten yaralama eylemleri ile ilgili olarak kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin önüne geçilmesi amacıyla aşağıdaki anlatımımıza konu basın açıklaması yapılmıştır.

Soruşturmaya konu olayın başlangıç sebebinin 5 yıl öncesinde Karayazı ilçesinde Y. ailesinden bir bayan ve D. ailesinden bir erkeğin öldürülmesi ile başlayan kan davası sebepli husumetin getirdiği süreç sonucunda,

24/06/2018 günü saat: 15:00 sıralarında Karaçoban ilçesi Kopal mahallesi Kopal İlköğretim Okuluna oy kullanma işlemlerini icra etmek için Y. ailesinin sandık mahalline intikali sonrası oy kullanma işlemi bitmesine müteakip çıkışta D. ailesinden kimliği henüz tespit edilemeyen iki şahsın Y. ailesine hakaret ederek yaklaşmaya başlamaları sonrasında taraflar arasındaki geçmişin getirdiği husumetin etkisiyle sözlü münakaşanın büyüyerek D. ailesinden Y.D. İsimli şahsın elindeki tabanca ile ateş ederek Y. ailesinden A.Y.'yi vurmuş, Y. ailesinden ise M.Y. İle henüz kimliği tespit edilemeyen bir kaç kişi silahla karşılık vermesi sonrasında taraflar arasında çatışma çıkmış ve Y. ailesinden dört kişi yaralanmış, D. ailesinden ise M.S.D. İsimli şahıs kaldırıldığı Karayazı İlçe Devlet Hastanesinde, Y. ailesinden A.Y. İsimli şahıs ise kaldırıldığı Karaçoban İlçe Devlet Hastanesinde vefat etmiştir.

Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmaya konu halin önemine ve aciliyetine binaen derhal soruşturma işlemlerine başlanılmış, olay yerinde gerekli inceleme ve tespit işlemleri için kolluk görevlilerine gerekli talimat verilerek soruşturmayı bizzat yerinde yürütmek ve takip etmek amaçlı bir Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmesi yapılmıştır. 
Soruşturmaya konu olay kapsamında ilk etapta faillerden Y.D. İsimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup, olaya karıştığı değerlendirilen diğer şahıslar ile ilgili olarak da soruşturma ve araştırma işlemlerine titizlikle devam edilmektedir.

Soruşturmaya konu menfur olayda vefat eden M.S.D. İsimli maktul Karaçoban İyi Parti ilçe başkanı görevini icra etmekteydi, lakin meydana gelen olayın 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleriyle bir illiyet bağının bulunmadığı, olayın yukarıda belirtildiği üzere geçmişe dayalı kan davasının getirdiği husumetin etkisiyle meydana gelmiş bir adli vaka olduğu anlaşılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler