Sapanca Gölü tehlike seviyesine düştü

Sapanca Gölü'nde su seviyesi son 10 yılık en düşük seviyesinde.

Yayınlanma: 03.12.2013 - 16:28
Abone Ol google-news

Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu havzası olan Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi, aşırı su çekilmesi ve yeterli yağış düşmemesi nedeniyle tehlike seviyesine düştü. Yetkililer, şu andaki seviyenin, son 10 yılın en düşük seviyesi olduğunu söyledi. Son yıllarda hızla azalan su seviyesi kritik rakam olan 29.90 koduna düşmeye başladı.

Sakarya Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ((SASKİ) görevlilerinin dün yaptığı ölçümlere göre göldeki su kodu 30.59 olarak ölçüldü. Buna göre göldeki su seviyesi 0.70 kod daha azalması halinde göl kendini temizleyemeyeceği için bir kirlilik tehdidi ile karşı karşıya kalabilecek.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada Sakarya'da yaklaşık 800 bin kişinin içme suyu olarak kullandığı Sapanca Gölü'ndeki su seviyesinin son 10 yılın en düşük seviyesine gerilediğini belirterek şöyle devam etti:

"Sapanca Gölü'ndeki bir gün önce yapılan ölçümde su seviyesi 30.60 idi. Bugün ise 30.59 kod seviyesinde. Yani bir santim düşüş var. Bu da 400 bin metreküp su anlamına geliyor. Göle hiç yağmur yağmadığı takdirde yaklaşık 30 milyon metreküp su potansiyelimiz var. Ancak önümüz kış olduğu için gölde olumsuz bir durum yaşanacağını sanmıyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler