Saray'dan Akpınar ve Gezen açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı. Kalın Trump'ın 2019 yılı içinde Türkiye'ye geleceğini ifade etti. Bugün gözaltına alınan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'a ilişkin açıklamalarda bulunan Kalın, "Keşke bu kişiler bizim çocukluğumuzun o masumiyet dönemlerinde izlediğimiz kahramanlar olarak kalsalardı" dedi.

Yayınlanma: 24.12.2018 - 18:37
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ABD'nin Suriye'den çekilmesine ilişkin konuştu. Kalın, "14 Aralık'taki Erdoğan-Trump görüşmesi seyri değiştirdi" ifadelerini kullandı.

<haber-dikey:1179701>

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

IŞİD'le müadele sekteye uğramayacak aynı kararlılıkla devam edecek. 

Türkiye hem Cenevre hem Astana sürecinin bir üyesi olarak krizin çözümü için diplomatik bir süreç işletmektedir.

'Türk ekonomisi çöküyor' şeklindeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığı teyit edilmiş oldu. 2019'u karşılarken aynı kararlılıkla ekonomi politikalarını sürdürmeye devam edeceğiz.

Doğu Akdeniz'de biz hukuk dışı fiili durumların yaratılmasına hiçbir zaman müasade etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz.

NETANYAHU'YA YANIT

 Netanyahu'nun gizli bir PKK sempatizanlığı mı var? Türkiye ne zaman PKK'ya bir operasyon yapsa ses İsrail'den geliyor. 

 Cumhurbaşkanımızla ilgili kullandığı ifadelere gelince. Cumhurbaşkanımızın mağdurlara tutumu bellidir. Acaba kaç kişi İsrail siyasetinde böyle bir makama mazhar olabilir. 

Bugün bildiğiniz gibi bir erken seçim kararı aldılar. İsrail halkının takdiridir tabi.

<haber-yatay:1178962>

''AMERİKAN HEYETİ TÜRKİYE'YE GELECEK''

Bu hafta bir Amerikan heyeti Türkiye'ye gelecek, konunun koordinasyonunu konuşulacak. Sayın Cumhurbaşkanımızla sayın Trump'ın mutabık kaldığı konu koordinasyonun üzerineydi. Münbiç'le ilgili mutabık kalınan bir yol haritası vardır. Buna mugayir bir durum sözkonusu değil. Bunun nasıl şekilleneceği yapılacak koordinasyon toplantılarında ele alınacak.

 YSK ÜYELERİNİN GÖREV SÜRESİNİN UZATILMASI

 Bu konu Meclis'in takdirinde. Geçmişte de bunun örnekleri var. 99-2000 seçimlerinde de benzeri yapılmış yanlış hatırlamıyorsa. Bunu seçimlere gölge düşürecek bir konu gibi düşünmek doğru değil. Nihai takdir Meclis'indir.

TRUMP-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanımız, şunu açık ve net şekilde iletti; DEAŞ'ı yenmek bu bölgeden temizlemek için Türkiye ve ABD olarak bizim PYD/YPG terör örgütüne ihtiyacımız yok. Biz bunu Türkiye ve ABD olarak yapabiliriz, bölgeyi istikrara kavuşturabiliriz. Böylece hem Suriye'nin toprak bütünlüğü noktasında önemli bir adım atarız hem de ikili ilişkilerimizde bir sorun haline gelen PYD/YPG/PKK meselesini de çözmüş oluruz. Bu teklif, yeni değil daha önce de yapıldı. Ama ilk defa bu görüşmede bunun karşılık bulduğunu ve bir talimata dönüştürüldüğünü gördük.

"(ABD'nin Suriye'den çekilmesi) Bu mekanizmanın şimdi çalışmaya başlamış olması elbette 14 Aralık'taki telefon görüşmesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın ikna edici argümanlarla Sayın Trump'ı bu karara sevk etmesinin bir neticesi."

TRUMP TÜRKİYE'YE GELİYOR

İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine ABD Başkanı Trump'ın, 2019 yılı içerisinde Türkiye'yi ziyaret edeceğini bildirdiğini söyledi.

GEZEN, AKPINAR AÇIKLAMASI

Programı sonradan izledim. Söylenen sözlerin kabul edilmesi mümkün değil. Bunların eleştiri ya da mizah adı altında hoşgörülmesi mümkün değil. İfadeleri okuduğunuz zaman, "Birilerini ayağından asarlar, başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşar" gibi ifadelerle Türkiye'deki mevcut iktidarı, Cumhurbaşkanımızı eleştiri bağlamında söylenen sözler. Bunlar bugünün Türkiyesiyle ilgili söylenmiş sözler. Sayın Cumhurbaşkanımız tepki vermeden savcılık resen soruşturma başlattı. Bunların her biri hem kişisel hem kamu, amme davası olabilecek konular. Bu kişiler bizim çocukluğumuzun o masumiyet dönemlerinde, izlediğimiz filmlerde hatırladığımız kahramanlar olarak kalsalardı. Keşke bu tür galiz ifadelerle, Cumhurbaşkanı ile "belki ipte sallandırılır, belki bir mahzende ölür" gibi sanatçılıkla ilgisi olmayan lafları söylemeselerdi. Bunun mizahla izah edilecek bir durumu sözkonusu değildir.

TEK TİP ASKERLİK

 Bugün bununla ilgili bir sunum yapılmadı. Milli Savunma Bakanımızla gelmeden önce görüştüm. Kendileri bütün ilgili kurumlarımızla en iyi modeli inşa etmek için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyorlar. Bana da çok fazla tüyo vermedi. Çalışma tamamlandığında Cumhurbaşkanımıza arz edilecek. En uygun, en optimal askerlik modeli üretilecektir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon