‘Saraylardan çıkamaz olduk’

AKP’nin -yarı-ileri demokrasisinde Çırağan’dan değil, adliye saraylarından çıkamaz olduk.

Yayınlanma: 22.04.2015 - 06:13
Abone Ol google-news

Sanmayın ki Çırağan, sanmayın ki Dolmabahçe ya da Galatasaray; adliye saraylarından çıkamaz olduk AKP’nin -yarı- ileri demokrasisinde. Tam ileri demokrasiye geçecek olurlarsa eğer, yatılı yazdıracağım kendimi. Farkı neyse öderiz artık.

4 sene önce “Kürt olsam ben de dağa çıkardım” dedim; hop “bölücülük ve teröre teşvik” şüphesiyle, Çağlayan Adliye Sarayı’ndan gelen sarı zarf kapıda…

Geçen sene eski başbakana “narsisistik kişilik bozukluğu” teşhisi koyduk; küt “RTE’ye hakaret” gerekçesiyle -oysa teşhisten hakaret olmaz- Bakırköy Adliye Sarayı’nda hâkim karşısında…

Bugün de “Ben Berkin Elvan… Katilim nerede” sorusunu sorduk diye çat; “hükümeti darbe yoluyla indirme ve halkı teröre teşvik etme” şüphesiyle yine Çağlayan Adliye Sarayı’ndayız.

Kısacası dostlar “Adaleti meşgul etmeye devam ediyoruz hâlâ…”

Canımız oğlumuz Berkin’in katil ya da katillerinin, onca şahit, onca kamera görüntüsü, onca delile rağmen hâlâ adaletin önüne çıkartılmamış olmasına bir tepki, bir çağrı olarak hazırlanacak olan klipte “Ben Berkin Elvan… Katilim nerede” anonsunu yaptığım için savcılıkta ifade vermeye çağrıldım. Darbe yaparak hükümeti düşürmekle, halkı teröre teşvik etmekle suçlandım.

Adalet ararken adliyelik olduk

“Ben Berkin Elvan… Katilim nerede” anonsunun neresinde hükümeti darbe yoluyla indirme ya da halkı teröre teşvik etme çabası ya da niyeti olduğunu anlamak tabii ki mümkün olmadı. Toplumsal, vicdani ve insani bir duyarlılıkla, adaletin yerine gelmesini isteyenin “şüpheli” sıfatıyla adaletin karşısına çıkartıldığı günler yaşamaktayız. Şüphelendikleri fiillerle alakam ve niyetim olmadığını bildirdiğim bir ifade verdim. Bakalım savcılık takipsizlik kararı mı verecek, mahkemeye mi sevk edecek? Mahkeme derse, yeni bir savunma yazmak yine bize düşecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler