Satanist Tapınak lideri: Beni asıl korkutan, ABD'ye keskin teokratik gözlerini dikmiş Pence

ABD'de dinle devlet işlerinin ayrılmasının önde gelen savunucularından Satanist Tapınak Sözcüsü Lucien Greaves, Trump'ın şuursuz bir ahmak olduğu, ama Pence'in ABD ile ilgili teokratik vizyonu yüzünden tehlike arz ettiği uyarısını yaptı.

Yayınlanma: 31.01.2019 - 17:33
Abone Ol google-news

ABD'de dini önyargılara karşı 'kilise ile devlet işlerinin ayrılmasından yana' mücadelesiyle dikkat çeken Satanist Tapınak isimli grup, bu kez ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence için devreye girdi.

Grubu 2012'de kuran iki kişiden biri olan Lucien Greaves, The Daily Beast'e verdiği röportajda gelmiş geçmiş Cumhuriyetçi Partili ABD Başkanlarının dini inançlarını da değerlendirdi.

Satanist Tapınak Sözcüsü, şimdiki ABD yönetimiyle ilgili kendisini 'asıl korkutanın' Başkan Yardımcısı Mike Pence'in ülkeye teokratik bakışı olduğunu söyledi:

"Bush gerçekten inançlıydı. Trump olmaya çalışmıyor bile. Ama bence Evanjelikler, Pence'ten mutlular, federal yargıç atamalarını belirlemesinden de gayet mutlular."

"Trump ne yapacağı öngörülemeyecek kadar salak, adamın kendi sınırlarıyla ilgili fikri yok. Beni Trump'la ilgili en rahatlatan, vizyonunun olmaması. Mike Pence ise beni gerçekten korkutuyor: Onun ABD için çok net ve keskin bir teokratik vizyonu var."
Pence, ABD'de dinle devlet ve hatta dış poliitka işlerinin birbirine girdiği kara deliklerden biri olan Evanjelik tarikatının koyu inançlı bir mensubu.

Türkiye'de tutuklu Rahip Brunson vakası sırasında ikili ilişkilerin gidişatına ağırlığını koymuş olan Pence, kendisini "Bir Hıristiyan, bir muhafazakar ve bir Cumhuriyetçi, tam bu sırayla" diye tanımlıyor.

Geçen ay eşi Karen'ın LGBTQ bireylerini öğretmen ya da öğrenci olarak almayı reddeden bir sanat okulunda öğretmenlik yapacağı ortaya çıkınca, eleştiriler yükselmişti.

Bunun üzerine Başkan Yardımcısı "ABD'de çok zengin bir dini eğitim geleneği vardır… Büyük haber organlarının Hıristiyan eğitimine saldırdıklarını görmek derinden tiksindirici" demişti.
'Hail Satan?' isimli belgeselin yayımlanması vesilesiyle röportaj veren Greaves'e, filmde grubun eski sözcülerinden birinin Trump'ın infazı çağrısı yaparken görüldüğü hatırlatıldı.
Satanist Tapınak lideri ise bu sözler üzerine sözcüyü gönderdiklerini belirterek ekledi:

"Ama tabii Trump'ı infaz etmekle tehdit edeni kovmamız, yarın Trump'ın jambonlu sandviçin boğazına kaçması sonucu ölmesi halinde grubumuz içinde gözyaşı döken çıkacağı anlamına gelmiyor."

"Büyük bir adamı kaybettik gibisinden şeyler söylemeyiz, kimse böyle hissetmiyor. Ama biz kamuoyuna açık şekilde Satanist olduğumuzdan, suçlamalara çok açık ve yaralanabilir durumdayız."

"Altını çiziyorum, Satanist Tapınak şiddete başvurmayan bir örgüttür."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler