SBK, 4 bin kişiyi işsiz kalmaktan kurtardı

Zora giren şirketleri iflastan kurtaran SBK Holding’in Patronu Sezgin Baran Korkmaz, “Bugüne kadar 4 bin kişinin işsiz kalmasını önledik. Kârımızın yüzde 70’ini eğitime harcıyoruz” dedi.

Yayınlanma: 22.12.2015 - 22:29
Abone Ol google-news

Finans, enerji, gayrimenkul, sağlık, sanayii, turizm, maden, teknoloji ve lojistik alanlarında yatırımları olan SBK Holding ekonomik olarak zora giren iflas etmek üzere olan şirketleri kutrarmakla adından söz ettiriyor. Geçen yıl Türkiye’nin en eski ilaç şirketlerinden Münir Şahin ve Biofarma’yı satın alan SBK, bugüne kadar 27 şirketi iflas etmekten kurtardı

Yaklaşık 4 bin çalışanın işsiz kalmasını önlediklerini ifade eden SBK Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, işe batmak üzere olan bir madeni yağ fabrikası satın alarak başladığını belirterek, “Biz şirketleri stresten kanserden kurtarıyoruz. İflastan kurtardıklarımızın çoğu sanayi sektöründe. Hasta bir şirket varsa Dr. Baran hazır diyorum. Çünkü bizde bir şirketi kurtaracak tüm unsurlar var” dedi.

Alo 911 Baran

‘911 Acil Kurtarma’dan da esinlenen Korkmaz, “Zordaki ya da banka takibine düşen şirketlere Alo 911 Baran diyorum. 2016’da zordaki şirketlere 500 milyon dolar yatırma kapasitemiz var. Total, Kipa’ya teklif verdik. Hopa Termik Santrali, Mardin Mazıdağı santrali ve Kastamonu Limanı özelleştirme ihalelerine girdik. 23 Şubat’ta yapılacak Adabank ihalesine hazırlanıyoruz. Holdingimizin yıllık cirosu 650 milyon TL” diye konuştu.

Yüzde 20’si eğitime

Bugüne kadar kurtardığı şirketlerin 14’ünü satan Karslı 37 yaşındaki genç işadamı Baran Korkmaz, sahibi olduğu 20’ye yakın şirketten elde ettiği kârın yüzde 70’ini eğitime harcıyor. Kars’ta inşa ettikleri yeni lise’nin açılışı ve 5 öğrenciye hediye dağıtım töreninde konuşan Korkmaz “Okullar için 12 milyon TL bütçemiz var” ifadesini kullandı.

Korkmaz son 6 yılda başta memleketi Kars olmak üzere 2 öğrenci yurdu, 4 tane okul inşaa eden şirketin eğitime harcadığı toplam para ise 35 milyon lirayı aştı

Korkmaz, “Bu yıl Kars’taki 22 okulda 5 bin öğrenciye bot, mont, atkı bere eldivenden oluşan hediyeler veriyoruz. 6 yıldır bu hediyeleri veriyoruz” şeklinde konuştu.

10 bin TL maaş

Korkmaz, Bukombin.com’u da satın aldıklarını hatırlatarak, “2 milyon TL yatırımla Bukombin Kadın Basketbol Takımı’nı kuracağım. Ayda 10 bin TL maaşla kadın basketbolcu arıyorum” diye konuştu.

 Adalet Bakanlığı Kars’ta kasap yetiştirecek

Adalet Bakanlığı ile Kars Valiliği arasında imzalanan protokolle cezaevi bölgesinde mezbahane kurulacak. Yarıaçık cezaevinde kalan mahkumları meslek sahibi yapmayı amaçlayan Kars Valiliği mahkumlara kasaplık mesleğini öğretecek.

Kars Valisi Günay Özdemir, 12 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilecek kesimhane projesinin dünyada ilk olduğunu söyledi.

Bölgede yer alan cezaevlerinin etlerinin Kars’tan gideceğini anlatan Özdemir, “2 bin başlık hayvan ahırı yapılıyor. Amaç, oraya gelen insanları belli bir meslek sahibi yapmak. Sözleşmeli hayvancılığa da geçilecek. Cezaevinden çıkana diyeceğiz ki sen bu hayvanı besle 3-4 ay sonra cezaevine teslim et. Aradaki fiyat farkını biz vereceğiz. Kesimhane olduğu zaman 250 bin hayvanın il dışına da gitmesi önlenecek” ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler