SDDK güveni artırmalı

Sigorta sektörü temsilcileri, yeni kurulan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan etkinlik ve hız bekliyor.

Yayınlanma: 26.11.2019 - 00:13
SDDK güveni artırmalı
Abone Ol google-news

Kuruluş çalışmaları süren Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SDDK), sigorta sektörünün önemli bir gündem maddesi haline geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı faaliyet gösterecek ve merkezi İstanbul’da olacak SDDK, geniş yetkililerle donatıldı. Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Tolga Gürkan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun desteğiyle, Türkiye’de bankacılık sektöründe birçok reform yapıldığını ve her türlü fırtınaya göğüs gerebilecek bir sistem için adımlar atıldığını söyledi. Gürkan, SDDK ile ilgili “Benzer bir yapının önemli bir olgunluğa ulaşan sigorta sektöründe de gerek düzenleme, gerek denetleme yönünden etkinliği artıracağı ve sektörün gelişimine katkıda bulunacağını düşünüyoruz. Alınması gereken kararlarda tek elden ve hızlı hareket edilmesini sağlayacak, sigorta sektörünün yapısal konularına odaklanacak bir yapı, gelişimin hızını artırır kanaatindeyiz” dedi

YÜK GETİRMEMELİ

AvivaSA Üst Yöneticisi Fırat Kuruca da, SDDK’nin, sigorta ve emeklilik sektörünün ihtiyacı olan düzenlemelerin daha hızlı ve etkin bir şekilde ilerlemesi açısından faydalı olacağını belirtti. Kuruca, “Sektöre olan güvenin artırılması ve tazelenmesi, sigortacılığın önemi konusunda toplumun daha bilinçlenmesini sağlayacak uygulamalar, daha anlaşılabilir, basit ve bütünsel bir mevzuat hazırlanması gibi konular öncelik alabilir” dedi. 

Sompo Perakende Platformu ve Sompo Sigorta Üst Yöneticisi (CEO) Recai Dalaş ise niyetin iyi olduğunu, kendilerinin de bu yapıyı destekleğini ifade ederek özerk çalışma vurgusu yaptı. Dalaş ayrıca, SDDK’nin faaliyetlerinin sektöre ağır bir mali yük getirmemesi gerektiğini sözlerine ekledi. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler