SDG: Tüm sınırı kapsasın

ABD Savunma Bakanlığı sözcülerinden Sean Robertson’ın, “Güvenlik mekanizması aşamalı olarak uygulamaya konulacak” açıklaması ile eş-zamanlı olarak Türkiye’nin terör örgütü PKK’nin uzantısı olarak kabul ettiği YPG tarafından ana omurgası oluşturulan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Ebdi’den de benzer açıklamalar geldi.

Yayınlanma: 15.08.2019 - 22:33
Abone Ol google-news

Ebdi, sadece Tel Abyad ile Ceylanpınar arasının değil, tüm Suriye sınırının güvenli bölge olarak ele alınması gerektiğini söyledi. Güvenli bölgeyi Türkiye’ye karşı kendilerinin istediğini belirten Ebdi, ABD aracılığıyla Türkiye ile dolaylı görüşmeler yaptıklarını da iddia etti.
Oluşturulan bu bölgelerde hangi güçlerin yer alacağına dair de konuşan Ebdi, “Anlaşma gereği biz güçlerimizi sınırdan 5 km geriye çekeceğiz. Bu bölgelerde mahalli güçler yer alacak. Türkiye hava sahasını kullanmak istedi ancak kabul görmedi” dedi. Güvenli bölgeye geri dönecek olan Suriyeliler hakkında da açıklama yapan Ebdi, “Bu bölgeden olan ve şu anda dışarıda olan herkesin gelip topraklarına yerleşmesini istiyoruz. Sözünü ettiğim tabii Kuzey ve Doğu Suriye bölgesinden olanlardır. Değişik çete grupları içinde yer alanlar yargılanmak üzere dönebilirler” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler