Seferihisar'da atlı jandarma dönemi

Atlı Jandarma Takım Komutanlığı'na bağlı atlı jandarma timi, İzmir'de göreve başladı.

Yayınlanma: 25.06.2013 - 16:07
Abone Ol google-news

Nevşehir'de kurulu Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı'na bağlı "Serap", "Özgür" ve "Onur" isimli atlar ile binicilerinden oluşan atlı jandarma timi İzmir'in Seferihisar, Selçuk ile Menderes ilçelerinde göreve başladı.

İzmir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Fikret Kahraman, Efes Antik Kenti'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Atlı Jandarma Bölük Komutanlığı'na bağlı timlerin, yaz dönemi boyunca turistik merkezlerde görevlendirildiğini anlattı.

İzmir'de görevli timin, dönüşümlü olarak Seferihisar, Selçuk ile Menderes ilçelerinde sahiller, mesire alanları ile ören yerlerinde asayiş hizmeti vereceğini ifade eden Kahraman, "Atlı timler, jandarma motosikletli asayiş timleri ile işbirliği içinde özellikle hırsızlık olaylarının önlenmesi konusunda caydırıcı çalışmaları olacak" dedi.

Efes Antik Kenti'nde asayiş çalışması yapan atlı jandarma timi, antik kenti ziyaret eden turistlerin ilgi odağı oldu. Yerli ve yabancı turistlerin fotoğraflarını çektiği tim, antik kentte devriye görevi yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon