Şehir Tiyatrolarında Şamlıoğlu dönemi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine Ayşe Nil Şamlıoğlu getirildi. Alkaya, yaklaşık 1,5 yıldır genel sanat yönetmenliği görevini yürütüyordu.

Yayınlanma: 30.05.2009 - 15:19
Abone Ol google-news

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Orhan Alkaya dün itibarıyla görevinden alındı. Bu göreve, oyuncu, yönetmen ve yazar Ayşe Nil Şamlıoğlu atandı. Yönetmen, yazar ve şair Orhan Alkaya, yaklaşık 1,5 yıldır genel sanat yönetmenliği görevini yürütüyordu.
 

Şamiloğlu kimdir?

Ayşe Nil Şamlıoğlu, 1956 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Fakültesi'nden mezun olan Şamlıoğlu, öğrenimini yarıda bırakarak Almanya'ya gitti ve Frankfurt'ta dil eğitimi aldı. Burada tiyatro ile ilgilenen Şamlıoğlu, amatör tiyatro topluluklarıyla çalışmalara katıldı. Türkiye'ye döndükten sonra ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nde eğitim gören Ayşe Nil Şamlıoğlu, ikinci kez eğitimini yarıda bırakarak Anadolu Ajansı'nda bir yıl süreyle çalışmasının yanında özel bir reklam ajansında da çizimle ilgilendi.

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Şamlıoğlu, 1982 yılında Adana Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu ve yönetmen yardımcısı olarak göreve başladı.

Sanatçı, Hacettepe Üniversitesi'nde 1988-1989 yıllarında tiyatro dersleri verdi, bir dönem Devlet Tiyatroları Genel Sekreterliği görevinde bulundu.

Tunç Başaran tarafından senaryolaştırılan ve yönetilip filme alınan ''Kaçıklık Diploması'' adlı eseri kaleme alan Ayşe Nil Şamlıoğlu, ''Ferhunde Hanımlar'', ''Bizim Evin Halleri'' adlı dizilerle ''Meleğin Sırları'', ''Sınav'' ve ''İnşaat'' gibi filmlerde rol aldı.
Şamlıoğlu'nun rol aldığı veya yönettiği oyunlar dolayısıyla birçok ödülü bulunuyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler