Şehit cenazesinde Tüzmen'e tepki

Kozan'daki şehit cenaze töreninde Kürşat Tüzmen'e saldırı girişiminde bulunuldu. AKP Mersin Milletvekili Kürşat Tüzmen'e Kozan'daki şehit cenaze töreni sırasında saldırı girişimini çevik kuvvet polisleri önledi. Yaşanan arbedenin ardından bir grup Tüzmen'in makam otomobilini tekmeledi.

Yayınlanma: 09.05.2010 - 11:03
Abone Ol google-news

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Metin Can, memleketi Adana'nın Kozan ilçesinde törenle toprağa verildi.

Metin Can'ın cenazesi Adana Asker Hastanesinden alınarak Kozan'da Türkeli Mahallesi, Ağlıboğaz Caddesi Türkmenistan Sokak'taki baba evine getirildi. Şehidin cenazesi daha sonra cenaze namazı için Hoşkadem Camisi'ne götürüldü.

Cami avlusunda ve dışarıda ellerinde bayraklarla toplanan yurttaşlar, cenaze törenine katılan AKP Mersin milletvekili Kürşat Tüzmen'e tepki gösterdi. Uzun süre hükümet aleyhine sloganlar vatandaşlar, hükümeti istifaya çağırdılar.


Tüzmen: Anlayışla karşılıyorum

AKP Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, tepkiyi anlayışla karşıladığını söyledi. Tüzmen, hem kendisine hem hükümete tepki gösterilmesinin kişilerin o anki acılarından kaynaklandığını belirtti.

''Acılı insanlarımızın tepkilerini anlayışla karşılıyorum'' diyen Tüzmen, ''Ben Yörük Türkmen Şöleni'nden geliyorum. Oradaki insanları da gördüm, onlar sevgi ekiyorlar, teröristler de mayın ekiyor'' dedi.

Gerek cenaze namazı, gerekse defin sırasında provokatörlerin kışkırttığı gençlerin tepkisiyle karşılaştığını hatırlatan Tüzmen, ''Cenaze töreninde gençlerin kullanıldığı, öne sürüldüğü belliydi. Bazı yaşlı kişilerin teşvik ettiği görülüyordu. Biz, 12 Eylül öncesinde kullanıldık. Bugün gençler de şehit cenazelerinde çok iyi kullanılıyorlar. Ben bunu çok yakinen anlayabiliyorum, orada kendimi görebiliyorum'' dedi.

Tepki gösteren gençlerin 1980 doğumlu bile olmadıklarını, şehit cenazelerinde bu çocukların kandırılıp öne sürüldüğünü savunan Tüzmen, şunları kaydetti:
''Terör örgütü bizi tehdit ediyor, diğer taraftan da milliyetçi geçinen kesim tarafından protesto ediliyoruz. Zaten bu çocukların hepsi 1980 doğumlu değiller. Bu ülkede gerçek milliyetçi ve gerçek ülkücüler beni çok iyi tanırlar. Biz şunu diyoruz, Türkmenler ve Yörükler bu ülkenin çok sıkıntı çeken bireyleri. Onların gelir seviyesi düşük, yaşam koşulları çok kötü. Eğitim durumları çok iyi değil ve parasızlar, işsiz güçsüzler. Ama Yörük ve Türkmenler bu toprağa sadece sevgi ekiyorlar Mevlana'nın dediği gibi. Bu toprağa sevgi ekiyorlar, başkaları gibi mayın ekmiyorlar. Yörükler hiçbir zaman bu ülkede bu şartlarda bu ülkenin askerine, öğretmenine, devletine kurşun sıkmamıştır. O nedenle Şehit cenazelerine baktığımda, yapılan protestolarla milliyetçi geçinen kesim, gençleri çok iyi kullanmasını beceriyorlar. Tıpkı, bir zamanlar bizi kullandıkları gibi''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler