Şehit Emniyet Müdürü için tören

Fatih Polis Merkezi Amirliği önünde çıkan silahlı çatışmada şehit olan Beyazıt Çeken için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Yayınlanma: 10.08.2015 - 18:00
Abone Ol google-news

Sultanbeyli'de, Fatih Polis Merkezi Amirliği önünde çıkan silahlı çatışmada şehit olan Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene, şehit Emniyet Müdürü Çeken'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Selami Altınok, AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve emniyet mensupları katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören öncesi Beyazıt Çeken'in ailesine taziyelerini iletti.

'TERÖRÜN MANTIĞI YOKTUR, TERÖRİSTİN TAŞIDIĞI HİÇBİR DEĞER YARGISI YOKTUR'

İstanbul Valisi Vasip Şahin, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bir süredir ülkemizde terör örgütlerinin hain saldırılarına şahit oluyoruz. Bu saldırılarda onlarca vatandaşımızı kaybettik ve bir o kadar da güvenlik mensubumuzu, askerimizi şehit verdik. Ülkemizin varlığı, birliği ve dirliği üzerine hesap yapanların maşa olarak kullandığı terör örgütlerinin fırsat bulduklarında güvenlik kuvvetlerimize, özellikle de emniyet mensuplarımıza haince ve kalleşçe saldırıda bulundukları günleri yaşıyoruz. Terörün mantığı yoktur, teröristin taşıdığı hiçbir değer yargısı yoktur. Bu hainlerin terör eylemleriyle devletimize ve milletimize dayatıp sonuç alabileceğini zannettiği hiçbir amacı ve hiçbir iddiası da yoktur. Hiçbir zaman hain emellerine ulaşamayacaklarını ifade etmek isterim. Mutlaka ama mutlaka hainlerin sonu hüsran olacaktır. Yeryüzünde hiçbir güç, hiçbir irade, hiçbir üst akıl, devletimizin bekasına, milletimizin istikbaline, yürüyüşüne engel olamayacak, milletimizin birlik ve beraberliğini, kardeşliğini bozamayacak, vatan dediğimiz ve canımızdan aziz bildiğimiz bu topraklarda barış ve huzur içinde yaşamamıza mani teşkil edemeyeceklerdir."

'BİZ BU TOPRAKLARI VATAN YAPMAK İÇİN MİLLETÇE BİNLERCE ŞEHİT VERDİK'

Vali Şahin, "Dün gece Sultanbeyli ilçemizde bulunan Fatih Polis Merkezi'mize yapılan menfur saldırıyla ilgili olarak sadece ve sadece görevini yapmak üzere olay yerine giden Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü değerli mesai arkadaşım Beyazıt Çeken sabah saatlerinde hain ve kalleşçe bir saldırıyla şehit edildi. Biz bu toprakları vatan yapmak için milletçe binlerce şehit verdik, vatanımızı savunmak için de bir o kadar şehit veririz. Bundan hiçkimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

Vali Şahin'in konuşmasının ardından, Çeken için dua okundu. Törenin ardından, şehit Emniyet Müdürü'nün cenazesi, memleketi Konya'ya uğurlanmak üzere Atatürk Havalimanı'na götürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler