Şehit polisler memleketlerine uğurlandı

Şırnak'ta PKK'lilerle çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polis memuru Osman Belkaya ile olay yeri inceleme ekibinde görevli polis memuru Cemil Koç, kentte düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Yayınlanma: 25.03.2016 - 11:26
Abone Ol google-news

Şırnak'ta 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerinin PKK'lileri etkisiz hale getirmek için düzenlediği operasyon kapsamında dün Dicle Mahallesi'nde çatışma çıktı. Çatışmada şehit olan polis memurları Osman Belkaya ile Cemil Koç için Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Ali İhsan Su, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, Emniyet Müdürü Celal Sel, şehitlerin silah arkadaşları ve geçici köy korucuları katıldı.

Şehit polis memurları Osman Belkaya ile Cemil Koç'un Türk bayrağına sarılı cenazeleri 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na getirilerek katafalka konuldu. Törende, şehitlerin özgeçmişi okunarak, dua edildi. Ardından şehitlerin cenazeleri, silah arkadaşları tarafından dualarla ambulansa kadar omuzlarda taşındı. Daha sonra şehitlerin cenazeleri helikopterle Şerafettin Elçi Havalimanı'na gönderildi. Havalimanından uçakla şehitler Osman Belkaya'nın cenazesi Yozgat'a, Cemil Koç'un cenazesi ise İzmir'e gönderildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler