Selçuk Baran Öykü Ödülü sahiplerini buldu!

4 Kasım 1999'da yaşamını yitiren Selçuk Baran'ın adını yaşatmak için düzenlenen öykü ödülünün bu yıl ikincisini verildi.

Yayınlanma: 27.01.2014 - 16:18
Abone Ol google-news

Kurulduğu 2006'dan bu yana, kent kültürüne ve edebiyata katkı sağlamak amacıyla çeşitli edebiyat etkinlikleri gerçekleştiren İstanbul Galatapera Kültür ve Sanat Derneği, 4 Kasım 1999'da yaşamını yitiren Selçuk Baran'ın adını yaşatmak için düzenlediği öykü ödülünün bu yıl ikincisini verdi.

İlkini “Bozuk” ile Hakkı İnanç’ın kazandığı ödül, bu yıl ikişi arasında paylaşıldı. Ödüle "Yağmur Gölgesi" adlı kitabıyla aday olan Senem Dere, yetkin anlatım dili, çok boyutlu ve etkileyici bir arka planla derinleştirdiği, iç dünyaya yönelen öyküleriyle; Pelin Buzluk ise "Kanatları Ölü Açıklığında" kitabındaki öykülerinde kendine özgü, zengin, yaratıcı bir dil oluşturmadaki başarısı, görünenin ötesindekini arayışı ve çok katmanlı öyküleriyle ödüle değer bulundu.

Ödülün seçici kurulu ise Selim İleri, İnci Aral, Sezer Ateş Ayvaz, İlknur Özdemir, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Nemika Tuğcu ve Turhan Günay'dan oluşuyor.

Ödüller, Nisan ayı içinde Orhan Kemal Kütüphanesi'nde sahiplerine verilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler