Selvi, muhtarları dinledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, ''Türkiye'de demokrasi varsa idari sistemin temel taşı olarak muhtarları görmeli ve sorunları beraber çözmeliyiz'' dedi.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 15:27
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, çeşitli il ve ilçelerin muhtarlar derneği temsilcilerinden oluşan ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü ile görüşme taleplerinin kabul edilmediğini ileri süren bir grubu 'Parti Genel Merkezi'nde kabul etti.

Cevdet Selvi, kabulde yaptığı konuşmada, muhtarların içinde bulundukları sıkıntıları ilgili birimlere aktarmak için Ankara'ya gelmelerinin onların görev ve sorumluluk bilinçlerinin en güzel örneği olduğunu belirterek, muhtarların taleplerine cevap verilmemesini eleştirdi.
''Türkiye'de demokrasi varsa idari sistemin temel taşı olarak muhtarları görmeli ve sorunları beraber çözmeliyiz'' diyen Cevdet Selvi, iktidarın bunun tam tersi bir politika izlediğini ve muhtarlıkları etkisizleştirmeye çalıştığını savundu. AKP İktidarı'nın muhtarlıklara yönelik yasal düzenlemeleri gerekli altyapı oluşturulmadan hayata geçirdiğini öne süren Selvi, bunun mevcut sorunları artırdığını söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Selvi, muhtarların sıkıntılarını dile getirmeye ve çözüm önerileri üretmeye devam edeceklerini ifade etti.

İstanbul Muhtarlar Derneği Başkanı Akif Ak da daha önce defalarca Ankara'ya geldiklerini ve sıkıntılarını ilgili birimlere aktardıklarını, ancak çözüm bulamadıklarını söyledi.
Bugün yine sorunları iletmek için Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne geldiklerini ancak yetkili kişilerle görüşemediklerini söyleyen Ak, ''Bugüne kadar sokaklara dökülmeyen muhtarları bundan sonra Ankara'da göreceksiniz'' diye konuştu. Kabule katılan muhtarlar da söz alarak sıkıntılarını dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler