Şengül Öğretmen’in katiline müebbet hapis istemi

İstanbul'da ilkokul öğretmeni Şengül Karaca'yı aralarında çıkan tartışma sonucunda birlikte yaşadıkları evin camından aşağıya atarak öldürdüğü iddia edilen şüpheli Hasan Aydın hakkında "kasten insan öldürmek" suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Şengül Öğretmen’in katiline müebbet hapis istemi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 15.06.2017 - 21:11

İlkokul öğretmeni Şengül Karaca’yı aralarında çıkan tartışma sonucunda birlikte yaşadıkları evin camından aşağıya atarak öldürdüğü iddia edilen şüpheli Hasan Aydın hakkında, “kasten insan öldürmek” suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Beyoğlu’nda 4 Mayıs’ta Firuzağa İlkokulu’nda öğretmen olan Şengül Karaca, yaşadığı apartmanın penceresinden aşağı düştü. Çığlıklar arasında yere düşen Karaca kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Bir görgü tanığı polise verdiği ifadede Karaca’nın pencereden düştüğü sırada arkasından bir el gördüğünü ve bu kişinin Karaca’nın sevgilisi olan Hasan Aydın olduğunu söyledi. Bunun üzerine tutuklanan Aydın hakkında hazırlanan iddianamede, yemek yiyip alkol alan çiftin daha sonra eve geldikleri, aralarında tartışma çıktığı, tartışma sırasında ise Karaca’nın arkadaşlarına facebook’tan Hasan’ın kendisine şiddet uyguladığına dair mesaj attığı, 02.00 sıralarında ise Karaca’nın evin penceresinden sokağa düştüğü anlatıldı.

‘İki el itti’

İddianamede soruşturma aşamasına tanık olarak dinlenen Ertuğrul Karakaş’ın “Bir kadının bağırdığını duydum. Bağırtının hemen ardından iki el kadını aşağı doğru itti ve kadın pencereden ayakları üzerinde yere düştü” şeklindeki ifadesine yer verildi. İddianamede, suçlamaları kabul etmeyen Hasan Aydın’ın da ifadesinde Karaca’nın pencereye çıkarak, ‘kendimi aşağıya atarım’ dediğini, kendisinin engel olmaya çalıştığını, buna karşın Karaca’yı tutamadığını, pencereden kendisini attığını söylediği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon