Şenol Güneş'ten Veli ve Tolgay açıklaması

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Lokomotiv Moskova maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Yayınlanma: 04.11.2015 - 16:02
Abone Ol google-news

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş ve futbolculardan Ersan Gülüm, yarın akşam oynayacakları Lokomotiv Moskova maçı öncesi Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.
Teknik idrektör Şenol Güneş Lokomotiv ve Skenderbeu maçlarını kazanmaları halinde gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantileyeceklerini açıkladı.

'Gökhan ve Quaresma becerilerini doğru kullanmayınca takıma zarar verebiliyor'

Quaresma ve Gökhan Töre'nin maçın kaderini değiştiren yaratıcı oyuncular olduklarını ve oynamadıklarında tepki vermelerinin normal sayılabileceğini belirten Şenol Güneş "Gökhan ve Quaresma yaratıcı ve sonucu değiştirebilecek oyuncular. Ama becerilerini doğru kullanmayınca zaman zaman takıma zarar verebiliyorlar. 45 ya da 90 dakika gerekeni yapmalılar. Yapmazlarsa değişiklik olur. Dünyanın en iyi oyuncusu olsanız bile yanınızda başka bir oyuncu varsa ona da şans doğabilir. Üzülmesini istemeyiz. Yardımcı da oluruz gerekeni yapmazsa değiştiririz" diye konuştu.

Teknik direktör Şenol Güneş'in diğer açıklamaları şu şekilde:

'Önümüzdeki iki maçı kazanırsak iş son maça kalmaz'

'Puan olarak ikinciyiz. Gruptan iki takım çıkacak. Gruptan çıkmak şansımızı var. Kazandığımız sürece lider olarak gruptan çıkma şansımız var. Biz önümüzdeki iki maçı kazandığımız takdirde iş son maça kalmaz. Gruptan lider olarak çıkarız. Lider takımla oynuyoruz. Yenersek avantajlı duruma geçeceğiz. Sonrasında Skenderbeu ile oynayacağız. Diğer maçta Lokomotiv ile Sporting oynayacak. Her şey mümkün ama biz durumu lehimize çevirmek için kazanmak için oynayacağız. Tüm takım hazır. Umarım güzel bir maç olur. Maçı kazanırsak avantajlı oluruz. Her iş başlangıçta zordur ama zoru başarırsanız kolay olur. Biz maçlarımızı kazanırsak her şey kolay olur. Rakibin oyun planına hakimiz. Yine aynı şekilde oynayacaklarını düşünüyorum. Yarın savunma anlayışlı bir rakip bekliyoruz. Kontra atağa çıktıklarında ne yapacağımız önemli. Niasse'yi burada kullanıyorlar. "

'Miloseviç'ten memnunum ama eksikleri var'

"Her oyuncu maça 11'de başlamak ister. Ama başta rakipler de diri olduğu için bu gücü kırmak için güçlü bir takım gerekir. Biz de fizik ve mental açıdan iyi olan her oyuncuyu oynatıyoruz. Kasımpaşa maçından sonra toparlama süremiz vardı. Şimdi Bursa'da daha sıkışık gideceğiz. 1 gün dinlenip bir gün antrenman yapıp Bursa'ya gideceğiz. Zor olacak ama biz yarınki maçı düşünüyoruz. Milosevic'ten genel olarak memnunum top tekniği ve oyun görüşü olarak iyiydi ancak yakın markajda sıkıntısı vardı. Rakibe uzak oldukları zaman az pozisyon verdiler. Az oynama sıkıntısı olabilir ama olumsuz görmüyorum. Topu oyuna sokması gayet iyiydi. Yakın markajda rakibi daha çok bozmalı. '

'Veli'nin tam hazır olması için zamana ihtiyacı var'

"Veli idmana çıkabilir ama kontrollü gidiyoruz. Acelesi yok. Bizim de acelemiz yok. Sahaya çıktığı zaman sakatlık oyuncuyu etkileyecekse oynamasın. Biz hep bunu söylüyoruz. Veli'nin de bu uzun sakatlık sonrası geri dönmesi için zamana ihtiyacı var. Kendisinin de rahat olması için zamana ihtiyacı var.'

'Savunmada daha az değişiklik yapacağız'

"Kadromda olan tüm oyuncular vazgeçilmezdir. Kadromuzda 22 oyuncumuz var. Bugün şans bulan oyuncu yarın değişebilir ama verimli olan oyuncu oynar. Sen verimlisin ama dur bakalım diğerini deneyelim diyemeyiz. Bu maçta buna gerek yok. Bazı mevkilerde bunu yapabilirsiniz ama savunma oyuncuları farklıdır. Yaratıcılık ve hücum olarak forvet oyuncuları önemlidir ama savunmanın oturması daha önemli. Orada değişiklik sadece Tosic ve İsmail'i yaptık. Hücumda değişerek oynayabiliriz ama savunmada daha az değişiklik yapacağız."

'Kenarda beklemeyi bilmek ve hazır olmak lazım'

'Kenarda beklemeyi bilmek lazım. Beklemek değil hazır olmak lazım. Mustafa'yı da hemen sattınız ama öyle bir şey düşünmüyorum. Kırılmalar olabilir ama futbolcuyu hazır tutmalıyız. Kadronun hazır olması önemli. Sakatlık ve ceza olmadan kadronun hazır olması önemli. Quaresma son maçta beklediğimi tam vermediği için değiştirdim. Biraz sinirlenmişti ama bunun böyle olması gerekiyor. Bazen oyuncular bu dönüşüme farklı olarak tepki veriyor basın da bunu kullanıyor ama bizim bir sorunumuz yok."

Ersan Adem Gülüm ise Lokomotiv Moskova'yı yenmek için sahaya çıkacaklarını ve havanın güzel olması durumunda Atatürk Olimpiyat Stadı'nın çok fazla problem olmayacağını açıkladı.

Ersan Gülüm'ün açıklamaları şu şekilde:

'Gruptan birinci olarak çıkmak istiyoruz'

"Son maç berabere bitmişti. Maçın hakkı da beraberlikti. Pozisyonlarımız vardı ama golü atamamıştık. Yarın güzel bir maç olacak. Rakibimiz iyi bir takım. Formdayız, herkes elinden geleni yapıyor. Gruptan birinci olarak çıkmak istiyoruz. Yarın kim kazanırsa avantaj elde edecek. Üç takımın puanları yakın. Yarın mutlaka kazanmalıyız. İnşallah iyi bir sonuç elde ederiz. Fizik olarak iyiyiz. Geçen sene daha çok seyahat yapmıştık. Çok yoruluyorduk ama bu sene maçlarımızı İstanbul'da oynuyoruz ve o kadar yorulmuyoruz. Vücudumuz çok maç yapmaya alıştı. Hava şartları iyi olursa olimpiyatta oynamak zor değil. Sahaya kazanmak için çıkacağız. Avrupa'da geçen seneden daha iyi bir noktaya gitmek istiyoruz. Rhodolfo ile çabuk uyum sağladık. Türkiye'de futbol zordur. Görevimi iyi yapmaya çalışıyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler