'Serap Eser' davasında müebbet kararı

Küçükçekmece'de lise öğrencisi Serap Eser'in ölümüyle sonuçlanan İETT otobüsüne molotofkokteylli saldırıya ilişkin davada 3 sanıktan 2'si, ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma: 24.05.2012 - 15:19
Abone Ol google-news

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Salman Akpınar ve Hamit Aksan katıldı.

Duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, Akpınar ve Aksan'ın, ''Devletin birliğini bozmak ve ülke topraklarından bir kısmını devlet idaresinden ayırma amacına yönelik olarak vahamet arz eden eylemi gerçekleştirdikleri'' gerekçesiyle ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarına hükmetti.

Bu iki sanık, ''18 yaşından küçük olan Serap Eser'i, patlayıcı madde atmak suretiyle yakarak kasten öldürmek'' suçundan da yine ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bu sanıkların ayrıca, ''patlayıcı madde bulundurmak ve nakil etmek'' suçlarından ayrı ayrı 6 yıl 8'er ay, sanıklardan Akpınar'ın da ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan 1 yıl hapisle cezalandırılması kararlaştırıldı. Tutuksuz sanık Merdan Berk'in, ''patlayıcı madde bulundurmak'', ''kasten çocuk öldürmek'' ve ''kamu malına zarar vermek'' suçlarını işlediği sabit olmadığından beraatine hükmeden heyet, sanık hakkındaki ''terör örgütü üyeliği'' suçlamasıyla ilgili de ek iddianame yazılarak, yargılamaya devam edilmek üzere dosyasının ayrılmasına karar verdi.

Küçükçekmece'de, 8 Kasım 2009'da, Söğütlüçeşme-Zeytinburnu seferini yapan İETT otobüsüne molotofkokteylli saldırı düzenlenmiş, yüzü, eli ve bacaklarında yanıklar oluşan 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Serap Eser, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler