Sessiz öfke büyüyor

Bireysel silahlanma yüzünden Türkiye'de yılda 4 bin 500 kişi ölüyor.

Yayınlanma: 29.09.2011 - 06:07
Abone Ol google-news

“Sessiz Ayakkabılar” silahlanmaya karşı yürüdü. Türkiye’de yılda 4 bin 500 kişinin ateşli silahlarla yaşamını yitirmesine neden olan bireysel silahlanmaya karşı “Sessiz Ayakkabıların Yürüyüşü” Taksim’de bir kez daha gerçekleştirildi.

Bireysel silahlanmaya karşı Umut Vakfı tarafından 11. kez Taksim Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bireysel silahlanma sonucu yaşamını yitirenlerin yakınları ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay, “Türkiye bireysel silahlanmada 178 ülke arasında 14. sırada. 2001’den 2011’e kadar silahlı şiddet olaylarında yüzde 8 oranında artış yaşandı. Sorunu çözmekte önemli bir adım olan silah kanun tasarısında bireysel silahlanmayı zorlaştırıcı önlemler alınması gerekiyor” dedi.

Teklif geri çekilsin

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, anne-babaların çocuklarına oyuncak silah almaması gerektiğine dikkat çekerken Şişli Belediye Başkanı Sarıgül ise parlamentodaki siyasi parti liderlerine seslenerek “Silah ruhsatı almayı kolaylaştıracak bir teklif hazırlandığını duydum. Bu teklif derhal geri çekilmeli” dedi.

Acılarını paylaştılar

Geçen temmuz ayında Samsun’un Tekkeköy ilçesinde bir düğünde tabancayla ateş edilmesi sonucu 9 yaşındaki kızı Damla’yı yitiren Arif Karadağ ile eşi Sevgi Ölmez’i kaybeden Nadir Ölmez, yaşadıkları acıları katılımcılarla paylaştı. Törene katılanlar, kırmızı halı üzerine birer çift ayakkabı ile kırmızı karanfilleri bıraktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler