‘Sessizlik insanlara ağır gelmiş’

Dündar ve Gül’e gönderdiği mektupla gündeme oturan hâkim Aydın: Cesur değil, kaygılıyım

Yayınlanma: 11.12.2015 - 06:43
Abone Ol google-news

Karşıyaka Adliyesi’nden Hâkim Murat Aydın, MİT TIR’larıyla ilgili yayımladıkları haber ve görüntüler nedeniyle tutuklanan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcimiz Erdem Gül’e gönderdiği mektubun ardından Cumhuriyet’e konuştu.

Mektubunda “Tüm bu yaşananların; hukuk, adalet, yargı adına yapıldığı söylendiğinde içim eziliyor” diyen Aydın, “İçinde bulunduğum mesleğe, 30 yıla yakındır eğitimini alıp uygulamasını yaptığım hukuk bilimine olan aidiyet duygumu yitiriyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Aydın, Dündar ve Gül’e mektup göndermesinin “cesur” bir hareket olarak görüldüğünü belirterek, “Ben cesur bir hâkim değilim. Mesleğiyle ve ülkesiyle ilgili kaygı duyan bir adamım. Cesur değilim, sadece kaygılıyım ve doğrusunu söylemek gerekirse korkuyorum” dedi.

Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasına sevinenlerin dahi kararı hukuki bulmadığını ifade eden Aydın, hiçbir soruşturma başlamamışken bir “demecin” arkasından tutuklama kararının verildiğine dikkat çekti.

7. Asliye Hukuk Mahkemesi Başkanı ve Yarsav Başkan Yardımcısı Hâkim Murat Aydın, Dündar ve Gül’e verilen tutuklama kararının “gözdağı” amacı taşıdığını kaydederek, “Tutuklamayı haklı bulanlar bile bu kararın hukuki olduğunu söyleyemiyorlar. Şu anda kararlar hukuki mi siyasi mi onu tartışıyoruz. Bu ‘yargının yok olması’ demektir. Bu durum son 10 yıldır böyle. Ergenekon davasıyla bu iyice arttı. Bu karar, Can Dündar’a mesaj değildir. O, bunu göze almıştır. Amaç ibreti âlemdir. Bir hâkimi sürerseniz, o adam için sorun değildir. Bu kalanlara göz dağıdır. Toplum için tehdit olan budur” diye konuştu.

Aydın, toplumun hâkim ve savcılardan “kahramanlık” beklediğini ancak bu durumun sıkıntılı olduğunu da vurgulayarak, “Biz insanları yanımızda görmüyoruz. Adına karar verdiğimiz milletin bize sahip çıkması gerekir. Biz yapayanlız durumdayız. Bu kadar hâkim savcı tayin edildi, sürüldü, öldürüldü, tutuklandı. Kamuoyu bizim yanımızda olmadı. İki arkadaşımız doğuda şehit edildi. Bugün 7 meslektaşımız tutuklu. 100 meslektaşımız açıkta. Yüzlerce meslektaşımız soruşturma geçiriyor” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler