Seyfi Oktay gözaltında

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul, Ankara ve Antalya'da gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz ile 4 avukatın da bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 01.06.2010 - 06:52
Abone Ol google-news

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma kapsamında,Antalya Belek'teki yazlığında gözaltına alınan İP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz İstanbul'a getirilirken, Ankara Keçiören 19 Mayıs Caddesi'ndeki evinde gözaltına alınan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile bir avukatın da bu gece getirileceği belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri ekiplerince, çeşitli semtlerde gerçekleştirilen operasyonlarla gözaltına alınan 3 avukatın, yapılan sağlık muayenelerinin ardından sorgularına başlandığı öğrenildi.

Bu kişilerinin üzerlerinde ve bulundukları ev ile iş yerlerinde yapılan aramalarda, ele geçirilen çok sayıda evrak ve dokümanlar ile bilgisayarlar da inceleme altına alındı.

Öte yandan, soruşturma kapsamında Ankara'daki evinde arama yapılan emekli Jandarma Albay C.B'nin de arandığı kaydedildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında yargılama sürecini etkilemeye yönelik faaliyetleri olduğu iddia edilen bazı kişilere yönelik İstanbul, Ankara ve Antalya'da başta olmak üzere çeşitli illerde belirlenen adreslerde polis tarafından yapılan arama çalışmalarının sürdürüldüğü kaydedildi.

Bürodaki arama sona erdi

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz'in avukatlık bürosunda yapılan arama sona erdi.
Cengiz'in Sıhhiye'deki bürosunda Cumhuriyet Savcısı gözetiminde sabah saatlerinde başlayan arama yaklaşık sekiz saat sürdü. Arama yapan ekiplerin, Cengiz'in bürosundaki bilgisayarın hard diskindeki bazı dosyaları kopyaladığı öğrenildi.

Arabası ve evi arandı

Cengiz'in Emek'teki evinin önünde bulunan araba, öğlen saatlerinde özel yetkili Cumhuriyet Savcısı gözetiminde yaklaşık 2.5 saat süreyle arandı. Aramada, arabada bulunan evrak incelenerek, tutanak tutuldu. Arama sırasında Cengiz'in kızı Zeynep Cengiz ve yakınları da sokakta bekledi.

Öte yandan, Zeynep Cengiz'e ait olduğu öğrenilen bilgisayar arkadaşının arabasında bulunduğu için arkadaşının arabası da arandı. Daha sonra Cengiz'in evinde arama yapıldı. Arama sırasında, bilgisayar bilgilerinin kaydedilmesi için gerekli teknik ekipman yetkililerce eve getirildi. Bu arada, Cengiz'in evine Türk bayrağı asıldı.

 

"Bizi de üzdü"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın, Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınmasıyla ilgili, ''Sayın Seyfi Oktay, Türk siyasetinde saygın bir isim. Böyle bir olaya maruz kalması gerçekten bizi de üzdü'' dedi.

 

Evinde arama yapıldı

Ergenekon soruşturması kapsamında eski adalet bakanlarından Seyfi Oktay'ın Beysukent Angora Evleri'ndeki konutunda yapılan arama sona erdi. Sabah saatlerinde Oktay'ın Keçiören'deki evinde arama yapan polis ekipleri, Oktay ile birlikte Beysukent Angora evlerindeki konuta geçti. Buradaki arama da yaklaşık 3 saat sürdü.

Bu sırada Deniz Baykal ve bazı CHP'li milletvekilleri de Oktay'ı evine gelerek, 45 dakika kaldı. Baykal ve beraberindekiler evden ayrılırken, polis ekipleri de Oktay'ı evden çıkararak, sivil ekip otosuna bindirdiler. Bu sırada Oktay'ın Baykal ve beraberindekilerle tokalaştığı görüldü. Oktay'ın evden ayrılışı sırasında evinin önünde bekleyen yakınları ve bazı vatandaşlar, hükümet aleyhine slogan attı.

Deniz Baykal, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Ülkemiz bir süreden beri bir hukuk, akıl, gönül ve vicdan tutulması yaşıyor. Umarım kısa sürer'' değerlendirmesinde bulundu.
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ile bazı Alevi sivil toplum kuruluşları temsilcileri de Oktay'ı ziyaret etti.

Balkız, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen sürede kafalarının karıştığını belirterek, bir taraftan bir şebekenin üzerine gidildiğini, diğer taraftan gazetecilerin, akademisyenlerin de o karanlık kişilerin arasında addedildiğini söyledi.
Oktay'ın ''hukuku ve suçun ne olduğunu'' iyi bildiğini belirten Balkız, ''Oktay, bizim dedemiz ve inanç önderimizdir. Biz Seyfi Oktay'ın buradan Pir Sultanlar gibi ayrılacağından ve Pir Sultanlar gibi döneceğinden eminiz'' diye konuştu. Polis ekipleri, Oktay ile beraber arama yapmak üzere Gaziosmanpaşa'daki bürosuna geldiler.

 

Kamer Genç'ten ziyaret

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç Ergenekon soruşturması kapsamında evinde arama yapılan eski Adalet Bakanlarından Seyfi Oktay'ı ziyaret etti. Kamer Genç, Oktay'ın Keçiören 19 Mayıs Caddesindeki evine gelişinde, Seyfi Oktay'ın dışarıda bekleyen yakınları tarafından alkışlarla karşılandı.

Genç, yaklaşık 10 dakika kaldığı evden ayrılırken yaptığı açıklamada Oktay'la görüşüp geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi. Genç, ''Kendisiyle görüştüm. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Sayın Bakanımızla ilgili bir arama kararı, bir de yakalama kararı varmış. Herhalde İstanbul'a götürecekler. Tabii ki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon'la ilgili, yardım ve yataklıkla ilgili bir iddia var. Herhalde itiraz edilecek'' diye konuştu.

Genç, gazetecilerin Oktay'ın durumu nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruları üzerine ise herhangi bir şey söylemediğini kaydetti. Bu arada Kamer Genç, bir gazetecinin CHP'ye katılıp katılmayacağı sorusunu da yanıtlayarak, ''Evet katılacağım'' dedi.

Oktay'ın yakınları evinin önünde toplanmaya devam ederken bina girişine Türk Bayrağı asıldı. Bazı komşularının da evlerinin pencerelerine Türk Bayrakları astığı görüldü. Genç, Oktay'ın evinin yakınındaki Malatyalılara ait derneğe de giderek, dernekte bulunanlarla çay içti.

 

Oktay'ın yatarak tedavisine karar verildi

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın, yüksek tansiyon dolayısıyla yatarak tedavisine karar verildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinde sabah saatlerinde gözaltına alınan Oktay'ın, Keçiören ve Beysukent'teki evleri ile Gaziosmanpaşa'daki bürosunda arama yapıldı.

Oktay daha sonra polis ekiplerince, sağlık kontrolü için Keçiören'deki Adli Tıp Kurumuna  götürüldü. Sağlık kontrolünün ardından Oktay'ın, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesine sevkine karar verildi. Oktay'ın tansiyonunun düşürülemediği için Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesinde yatarak tedavisi yönünde karar verildiği öğrenildi.

 

Avukatın evi arandı

Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara Barosu avukatlarından Sefa Altıoğlu'nun evi ve bürosu arandı. Edinilen bilgiye göre, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Altıoğlu'nun Batıkent'teki evi ile Çankaya'daki bürosunda Cumhuriyet Savcısı nezaretinde arama yaptı. Arama yapıldığı sırada Altıoğlu'nun bürosu ile evinde bulunmadığı bildirildi.

 

Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Yıldırım gözaltına alındı

Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Ergenekon soruşturması çerçevesinde Hüseyin Yıldırım hakkında gözaltı işlemi yapıldı. Sağlık kontrolünden geçirilen Yıldırım, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Bu arada, soruşturma kapsamında çeşitli illerde toplam 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler