Sezaryen teklifi komisyondan geçti

Sezaryene tıbbi zorunluluk şartı getiren düzenleme komisyonda kabul edildi.

Yayınlanma: 21.06.2012 - 11:41
Abone Ol google-news

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı''nı görüşmek üzere toplandı.

Toplantıda, tasarı, AKP Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl'ün, tıbbi zorunluluk bulunması halinde doğumun sezaryenle yapılmasını düzenleyen teklifle birleştirildi.

Tasarı, komisyonda bazı değişikliklerle kabul edildi. Tasarıya göre, gebe veya rahimdeki bebek için tıbbı zorunluluk bulunması halinde doğum, sezaryen ameliyatı ile yaptırılabilecek. Gerekli tedbirlerin alınmasına rağmen, doğumu takiben anne veya bebekte meydana gelebilecek istenmeyen sonuçlardan dolayı hekim sorumlu tutulamayacak.

Üniversitelerde ve araştırma uygulama merkezlerinde uzman doktor istihdamı için ek ödemeleri, Sağlık Bakanlığı'ndaki muadillerine yakın hale getirilecek.
 

Bakan Şahin'den açıklama

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sezaryenle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sezaryenin zorunlu haller dışında yapılmaması gerektiğini belirten Şahin, “İhtiyaç olduğu zaman sezaryenin yapılması gerektiği, keyfiyet halinde yapılmaması konusunda kanaatimizi daha önce kamuoyuyla paylaştık” dedi.

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler