Sıcağa dayanıklı çikolata üretildi
İsviçre'de çikolata üreticisi Barry Callebaut, sıcağa dayanıklı çikolata geliştirdiğini açıkladı.
Barry Callebaut, ürettiği çikolatanın 38 santigrat derecede erimediğini söylüyor. Normalde çikolata 34 derecede eriyor.
Bu ürünün, Orta Doğu, Afrika ve Asya pazarları için üretildiği belirtiliyor.
Şirketin CEO'su Antoine de Saint-Affrique, Financial Times gazetesine, çikolatanın tadının diğerlerinden farklı olmadığını söyledi.
Saint-Affrique "Müşterileriniz için tüm engelleri kaldırıyorsunuz. Satış noktalarında klima olmayabiliyor. Ürünü daha kolay naklediyorsunuz" dedi.
BBC Türkçe'de yer alan habere göre uzmanlar Barry Callebaut'nun avantajını uzun süre koruyamayabileceğini belirtiyor. Zira, şirketin müşterilerinden biri olan Nestle şirketi, 40 dereceye kadar dayanan bir çikolata geliştirdiğini ve ürünün üç yıl içinde piyasaya çıkacağını söylüyor.
En Çok Okunan Haberler
- ‘Haddini bilsin, tepemin tasını attırmasın’
- Kepez Belediyesi'nde yeni başkan belli oldu
- Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
- CHP’nin yükselişi sürüyor
- Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılandığı davada karar
- 'AK Partili bakan yardımcısının toplam maaşı...'
- AKP'li isimden istifa çağrısı!
- Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesilmiş
- Çorlu tren katliamı davasında karar!
- Yunanistan'da gündem Samet Akaydin!