Sıcağa dayanıklı çikolata üretildi
İsviçre'de çikolata üreticisi Barry Callebaut, sıcağa dayanıklı çikolata geliştirdiğini açıkladı.
Barry Callebaut, ürettiği çikolatanın 38 santigrat derecede erimediğini söylüyor. Normalde çikolata 34 derecede eriyor.
Bu ürünün, Orta Doğu, Afrika ve Asya pazarları için üretildiği belirtiliyor.
Şirketin CEO'su Antoine de Saint-Affrique, Financial Times gazetesine, çikolatanın tadının diğerlerinden farklı olmadığını söyledi.
Saint-Affrique "Müşterileriniz için tüm engelleri kaldırıyorsunuz. Satış noktalarında klima olmayabiliyor. Ürünü daha kolay naklediyorsunuz" dedi.
BBC Türkçe'de yer alan habere göre uzmanlar Barry Callebaut'nun avantajını uzun süre koruyamayabileceğini belirtiyor. Zira, şirketin müşterilerinden biri olan Nestle şirketi, 40 dereceye kadar dayanan bir çikolata geliştirdiğini ve ürünün üç yıl içinde piyasaya çıkacağını söylüyor.
Video Haberler
-
Fenalaşan yolcusunu sağlık merkezine yetiştirdi
-
CHP'ye üye olan kaynak işçisi: Ayakkabı bile alamıyoruz
-
'Vallahi millet perişan'
-
'Bu müteahhitti değiştirelim biz'
-
Serap Bor cinayetinde 'azmettirme' iddiası
-
Yanında taşıdığı bankla ATM'yi parçaladı
-
'Terör örgütü alınmasına evet diyemeyiz'
-
Maltepe'de korkunç kaza: Araç bariyerlere çarptı!
-
Beylikdüzü'nde tahliye gerginliği
-
'32 milyon TL' miras kaldı ama dokunamıyor
En Çok Okunan Haberler
-
Görevden alınan Özkan'dan ilk açıklama
-
İşte ‘ilk türbanlı vali’ Yiğitbaşı’nın şirketleri
-
Sayısız oy kullanımı olacak, hedef 64 vekil
-
Açıklama geldi: Maltepe Belediyesi'ne operasyon!
-
Cahit Özkan görevden alındı
-
Avusturya’da Sezgin Baran Korkmaz için kritik karar
-
AKP’de kimler milletvekili olmamalı
-
Ünlü ekonomist 3 ihtimali gündeme getirdi
-
'Bu müteahhidi değiştirelim biz'
-
Nejat İşler'den 'Erşan Kuneri' göndermesi