Şikede ifade trafiği

Fenerbahçe Kulübü eski yöneticileri Hakan Bilal Kutlualp ve Işık Eyigüngör, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında ifade verdi. Soruşturma kapsamında bugün 27 kişinin ifadesinin alınması bekleniyor.

Yayınlanma: 10.08.2011 - 08:55
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Kulübü eski yöneticileri Hakan Bilal Kutlualp ve Işık Eyigüngör, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğünde ifade verdi.

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'ne gelen Eyigüngör'ün ifadesi, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde alındı.

Eyigüngör, emniyetten ayrılışı sırasında basın mensuplarının soruları üzerine, ''Emniyet mensupları tanık olarak ifademe başvurdu. Tanık olarak çağırdılar, tanık olarak soru sordular. Emniyet mensuplarına teşekkür ederiz'' dedi.

Eyigüngör, gazetecilerin soruların hangi konuya ilişkin olduğu yönündeki sorularına ise ''Onu emniyete sorun'' karşılığını verdi.

 

"Sonuna yaklaştık"

Fenerbahçe Kulübü eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp da, ifadesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Emniyette kaldığı 3,5 saat boyunca Fenerbahçe'nin Mali Genel Kurulu ve mali durumuyla ilgili bugüne kadar yaptığı eleştirilerle ilgi sorular sorulduğunu anlatan Kutlualp, sorulan sorulara karşın bildiği her şeyi anlattığını kaydetti.

Kutlualp, bilgilerine başvurulmasının bu sürecin bir parçası olduğunu dile getirerek, bu süre içinde Fenerbahçe platformunun diğer üyelerinin de buraya gelip bilgisine başvurulacağını ifade etti.

''Gördüğüm kadarıyla bu işler fazla uzamayacak. Sonuna yaklaştık bir an evvel inşallah federasyon bir karar verecek'' diyen Kutlualp, kurum ve kişilerin ayrılması gerektiğini söyledi.

Kutlualp, federasyonun gerekirse 55. maddeyi değiştirmesi gerektiğini anlatarak, ''Bütün futbol dünyası destek vererek, kulüpleri şahıslardan ayıralım. Şahıslar zaten yargıya gidecekler aklanırsa gelecekler, suçlanırsa cezalarını çekecekler'' dedi.

Gazetecilerin, kurultayda muhaliflerin sindirilmesi konusunda Aziz Yıldırım'ın baskısı olduğu iddiasının sorulması üzerine Kutlualp, o konuya ilişkin de soru sorulduğunu ve ona ilişkin bildiği şeyleri emniyette anlattığını ifade etti.

Kutlualp, bir gazetecinin ''Fenerbahçe'nin sonu ne olur?'' şeklindeki sorusuna da ''Fenerbahçe'nin sonu hayırlı olur'' yanıtını verdi.

Federasyonun iyi niyetli olduğuna inandığını, kimsenin iyi niyeti iltimasla karıştırmaması gerektiğini belirten Kutlualp, şunları kaydetti:

''Federasyon bir karara varmak için kılı kırk yarıyor. Biz destek vermiyoruz federasyona, ne basın ne de kulüpler destek veriyor. 'Sadece düşürme bizi diye bağırmak' destek değildir. Burada, federasyonun dayandırdığı maddeleri oturup yorumlamak lazım.''
 

''Hepimiz aynı gemideyiz"

Türk futbolunu hep beraber kurtarmaya çalışacaklarını ifade eden Kutlualp, ''Tabii ki temizleyeceğiz, hiç kimse pisliğin üstüne otursun demiyoruz, oturamaz da bu saatten sonra. Türk futbolu layık olduğu yere gelecektir'' dedi.

Kutlualp, ceza verilecekse kantarın topuzunu fazla kaçırmamak gerektiğini anlatarak, şunları söyledi:

''Artık bu günden sonra hepimiz aynı gemideyiz çürük varsa gemiden atsınlar, gemiyi batırmasınlar. Fenerbahçe'nin en büyük dostu Galatasaray'dır. Galatasaray'ın en büyük dostu Fenerbahçe'dir. Trabzonspor Fenerbahçe'ye lazımdır. Hepimiz kardeşiz, sporu bunun için yapıyoruz. Bu bir milat olsun, düşmanlıklar bitsin. Maçı sahada oynayalım, çıkınca kardeş olalım, bu düşmanlıkları bitirelim.''

Kutlualp, açıklamasının ardından emniyetten ayrıldı.

Bu arada, Fenerbahçe Kulübü kongre üyesi Aram Markaroğlu'nun da emniyete gelerek ifade verdiği öğrenildi.

 

İfade trafiği

Şike soruşturmasında bugün aralarında kulüp yöneticileri, futbolcu, hakem ve menajerlerin de bulunduğu 27 kişinin ifadesinin alınması bekleniyor.

Fenerbahçe’nin eski Asbaşkanı Hakan Bilal Kutlualp, Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı Başkanı Aziz Yılmaz Trabzonspor eski Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, hakemler Hüseyin Göcek ve Fırat Aydınus, futbolcular Semih Şentürk ve Gökdeniz Karadeniz, spor yazarları Alaettin Metin ve Deniz Derinsu, Menajer Zafer Demiray ve eski PFDK Başkanı Reşat Bostan'ın da aralarında olduğu ünlü isimler polis ve savcıya "şike" konusunda bildiklerini anlatıyor.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler