Sıla: Dinlenip dinlenip beni dövdü...

Oyuncu Ahmet Kural, şarkıcı Sıla Gençoğlu'na yönelik "hakaret, tehdit ve kasten yaralama" suçlarından hakim karşısına çıktı. Kural savunmasında, "3. şahısla ilgili tartışma çıktı, o sözleri söylemedim ve kesinlikle vurmadım" derken, Sıla "Yaklaşık 1 saat şiddet gördüm. Dinlenip geri döndü ve tekrar dövdü. Evden çıkmaya çalıştım çıkmama izin vermedi'' dedi. Tarafları dinleyen mahkeme heyeti duruşmanın 22 Nisan'a ertelenmesine karar verdi.

Yayınlanma: 07.03.2019 - 09:28
Abone Ol google-news

<video:1281669>

<haber-dikey:1282296>

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya ilk olarak Ahmet Kural ardından ise Sıla Gençoğlu adliyeye geldi. İkili duruşma salonunun önünde farklı taraflarda oturdu.

Duruşma kimlik tespiti ile başladı. Aylık gelirinin 50 bin TL olduğunu aktaran Ahmet Kural, sinema filmi vs. gösterimdeyken aylık 2,5 milyon kazandığını beyan etti. Ahmet Kural, 2017 Mayıs ayında Sıla Gençoğlu ile güzel bir ilişkiye başladıklarını söyleyerek, “Birlikteliğimiz sırasında aramızda kültür farkından dolayı anlaşmazlıklarımız vardı. Sıla hanım arkadaşlarıma ve inançlarıma yönelik saygısızlığı nedeniyle ayrıldık” dedi.

Ayrılmasının üzerinden bir hafta geçtikten sonra Sıla Gençoğlu’nun Okan Yantır isimli biriyle beraber olduğuna dair duyumlar aldığını öne süren Kural, “Bu benim ağırıma gitti. Kendim mahremiyete biraz önem veriyorum. Olay basında da yer aldı. Sonrasında 6 Mayıs’ta Sıla hanım bana ‘dön’ diye mesaj attı. Cevap vermedim. 16 Mayıs’ta teyzesi aradı. ‘Sıla’nın Okan ile bir alakası yokmuş’ dedi. Ben ise ayrılma nedenimizin bu durum olmadığını söyleyerek telefonu kapattım. Araya ortak arkadaşlarımızı soktu. Ağustos ayında ise ‘sana şarkı yaptım’ dedi. Bu beni etkiledi. Konuştuk” diye konuştu.

“Sıla Gençoğlu’na üçüncü şahısla olan birlikteliğiyle ilgili 3 defa o soruyu sordum” diyen Kural, “Bana değişik cevaplar verdi. Kafamda şüphe oluştu. Olay günü annem ve anlamların geldiğini öğrenince Sıla hanım bize gelmek istedi. Beraber alkol aldık. Kendisi bayağı içti. Rumeli hisarında bulunan evimizin merdivenin de inerken de kendisi sendeledi. Kolundan tutup indirdim. Daha sonra Zekeriyaköy’de bulunan benim evime geçtik” dedi.

Gece boyunca alkol almaya devam ettiklerini aktaran Kural, “İçimde kalan şüpheden dolayı aynı soruyu bir kez daha sordum. ‘Evet senin canını yakmak için yaptım’ dedi. Kendisinden evi terketmesini istedim. Aramızda tartışma oldu. Defol git dedim. Şoförümü aramak istedim. Elimden tuttu. Sonrasında ben kendisinden elimi çekerken düştü.. Kendisi bana ‘yapma Ahmet konuşalım’ vs dedi. İddianamedeki sözleri kendisine söylemedim ve kesinlikle vurmadım. Sonra kendisi şoförünü aradı. 15-20 dakika süren kavganın sonunda kendisi dışarı çıktı ve çıkarkende bana seni bitireceğim Ahmet kural dedi. Üzerime atılı şuçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Sıla Gençoğlu, mahkemede verdiği ifadesinde şöyle konuştu:

"Darp edilmem yaklaşık 1 saat sürdü. Ahmet Kural sinir krizi geçirdi. Alkolün etkisiyle bana sorular sordu ve geçirdiği sinir krizinin ardından beni darp etti. Kül tablasını kaldırıp 'Seni öldürürüm, seni gebertirim' dedi bana. Yere düştüm. Böbreklerime, kulaklarıma vurdu. Yerde defalarca beni tekmeledi. Yerde de de sürüklendim. Dinlenip dinlenip beni dövdü."

Avukatın 'Dinlenip dinlenip dövmek ne anlama geliyor?' sorusuna Sıla Gençoğlu "Ara ara dayak yedim" yanıtı verdi.

Ahmet Kural'ın avukatı da söz alarak "O gün kan gelmesini böbreklerine vurulmasıyla ilgili olduğunu düşünüyorsunuz yoksa adet döneminizden mi?" sorusunu sordu. Gençoğlu "Hayır adet döneminden değil böbreklerime vurulmasının etkisiyle kan geldi" dedi.

Daha sonra müşteki sıfatıyla ifadesine geçilen Sıla Gençoğlu şunları anlattı: “Olay 29 Ekim günü gerçekleşti. Ailesiyle beraber çok güzel vakit geçirdik. Sonra eve geçtik. Ancak kurtulamadığımız Okan Can Yantır sorusu geldi. Bir anda kıskançlık krizi geçirdi. Bağırdı. Sonra kendimi kurtarmaya çalışsam da kötü bir hatıraydı. Sonra bana ‘S… git. Git buradan öldürürüm seni’ dedi. Kül tablasını kaldırdı.

‘Duvarlara vurdu, kafamı, böbreklerimi tekmeledi’

“Bir saat boyunca evden kurtulmaya çalıştım. Mutfaktan salona savrulduk. Kafamı duvarlara vurdu. Yere düştüm. Kafamı ve böbreklerimi tekmeledi. Bana aileme küfürler etti. ‘Çok sevdiğin baban kollarında ölsün’ dedi. Bahçe kapılarından içeri çekildim. Bir şekilde şoförümü aramayı başardım. Neyse ki peşimden gelmedi. Şikayetçiyim.”

Sıla dayak süreciyle ilgili soru üzerine, “Yaklaşık 1 saat sürdü. Ara ara devam eden bir dayaktı. İdrarımdan kan geldi” dedi.

Bunun üzerine Ahmet Kural’ın avukatı, “İdrarda kan olduğu söyleniyor, bunu da böbreğinize vurulmasına bağlıyorsunuz. O dönem regl miydiniz?” diye sordu. Sıla ise, “Hayır regl değildim” diye yanıtladı.

Tanıklar ifade verdi 

Tanıklardan Zeynep T. ifade veriyor: Arkadaşımın evinde kalıyorduk yan taraftaki evin Ahmet Kural'a ait olduğunu biliyorduk. Geç vakitte sesler gelmeye başladı evde ve bahçeden ses geliyordu.

Sıla'nın asistanın ifadeleri: Olaydan bir gün sonra Sıla’yı gördüm. Çok korkunç vaziyetteydi. Suratındaki şişlik ve kırmızılıkları, kol ve bacağındaki morlukları hatırlıyorum. Sorduğumda Ahmet Kural tarafından darp edildiğini söyledi.

Davanın ilerleyen dakikalarında gerginlik arttı ve Sıla ile Ahmet Kural'ın avukatları birbirine girdi.

22 Nisan'a ertelendi 

Tarafları dinleyen mahkeme heyeti duruşmanın 22 Nisan'a ertelenmesine karar verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler