Silifke'de tarım alanları sular altında

Mersin'de şiddetli yağmur nedeniyle bir çok ev ve iş yerini su bastı. Yağışlardan Silifke'deki tarım alanları zarar gördü. Limonlu Deresi'nde taşkınlar oluştu.

Yayınlanma: 12.12.2009 - 14:08
Abone Ol google-news

Mersin'in Erdemli ilçesi Limonlu beldesinde 2 gündür etkili olan sağanak nedeniyle, Limonlu Deresi'nde taşkınlar oluştuğu, tarım arazilerinin de zarar gördüğü bildirildi.

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe meteoroloji yetkililerinin yağışın yarın da aralıklarla devam edeceği tahmininde bulunduğunu, bu nedenle önlem aldıklarını belirtti.
Özefe, Limonlu Deresi'ndeki taşkın nedeniyle tarım alanlarının zarar gördüğünü, ancak hasarın boyutunun henüz belli olmadığını kaydetti.

Limonlu Belediye Başkanı Mehmet Topkara ise etkili olan yağışın yaşam koşullarını güçleştirdiğini söyledi.

Taşkın nedeniyle limon bahçeleri, muz seraları ve sebze tarlalarının su altında kaldığını belirten Topkara, ''Derenin taşması sonucu yaklaşık 800 dönüm tarım alanı ile 150 dönüm muz serası zarar gördü. Su altında kalan ürünlerin çürüme tehlikesi çiftçilerimizi tedirgin ediyor'' dedi.

Topkara, belediye ve DSİ imkanları ile Limonlu Deresi'nin temizlenmeye başladığını, ancak acilen ıslah edilerek taş duvar içerisine alınması gerektiğini belirtti.

 

Çadırlar sular altında

Mersin'e çalışmak üzere gelen tarım işçilerinin Adanalıoğlu'ndaki çadırları su altında kaldı.
Çeşitli illerden seralarda çalışmak üzere Adanalıoğlu'na gelen işçilerin kaldığı çadırlar, dün geceden bu yana etkili olan yağışın sulama kanallarını taşırması sonucu su baskınına uğradı.

Yetkilileri arayarak yardım talebinde bulunduklarını anlatan işçilerden Hasan Uçak, geçici de olsa kendilerine kalacak yer verilmesini istedi. Tarsus ilçesi Şahin Mahallesi'nde de tarım işçilerinin kaldığı bazı evler ile çadırlar su altında kaldı.

Her iki olaydan etkilenen tarım işçileri, Tarsus Öğretmenevi'ne yerleştirildi. Bu arada, Türk Kızılayı Tarsus ve Akdeniz Bölge Afet Müdahale ekibinin Şahin Mahallesi'nde incelemelerde bulunduğu bildirildi.

 

Silifke

Öte yandan Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, tüm tarım alanlarına zarar veren ve yarın da sürmesi beklenen yağışın ardından İlçe Tarım Müdürlüğü'nün hasar tespit çalışmasını yapması gerektiğini söyledi.

Bu arada, metrekareye 90 kilogram yağışın düştüğü Atakent beldesinde yağmur suları, beldeyi köylere bağlayan yolların asfaltının sökülüp kullanılamaz hale gelmesine neden oldu. Özellikle dere yataklarında bulunan geçişler tamamen kapandı.

Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun yıllardır böyle yağış görmediğini, yağışların öncesinde gerekli önlemleri aldıkları halde beldede büyük zarar oluştuğunu belirtti. Meteoroloji yetkilileri ise yağışın gün boyu devam etmesinin, yarın da etkisini sürdürmesinin beklendiğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler