Silopi, Cizre ve Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçeleri ile Mardin Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yayınlanma: 14.12.2015 - 11:34
Abone Ol google-news

 

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada ''İlimiz Cizre ve Silopi ilçe merkezlerinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, bölücü terör örgütü mensupları tarafından mayın ve patlayıcılarla tuzaklanmış barikat ve hendeklerin bertaraf edilmesi ve vatandaşlarımızın can, mal güvenliğinin ve  kamu düzeninin sağlanması amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun  11/C maddesi gereğince 14.12.2015 günü saat: 23:00' ten itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.'' denildi.

ÖĞRETMENLERE ŞEHRİ TERKEDİN DENİLMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığı, Cizre ve Silopi'de dün öğretmenlerin telefonlarına mesaj gönderilerek şehri terketmeleri iletilmişti.

Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nin 4 mahallesinde de bugün saat 16.00'dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Nusaybin Kaymakamlığı, ilçenin Abdulkadirpaşa Mahallesi, Fırat Mahallesi, Dicle Mahallesi, Yenişehir Mahallesi'inde bugün saat 16.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Açıklamada, "Nusaybin ilçemizde artan terör olayları nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilebilmesi için 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili hükümleri gereğince belirtilen bölgelerde (Abdulkadirpaşa Mahallesi, Fırat Mahallesi, Dicle Mahallesi, Yenişehir Mahallesi,) sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 14 Aralık 2015 Pazartesi günü saat 16.00 itibari ile ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşların uyması, kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" denildi.
Nusaybin'in 4 mahallesinde en son 6 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 9 Aralık günü sona ermişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler