Sınav stresi bitti gözler sonuçlarda

LYS dün yapılan edebiyat-coğrafya oturumu ile sona erdi. Adaylar soruların kolay olduğu görüşünde birleşti. Yüz binlerce gencin ve ailenin gözü şimdi 20 Haziran’da açıklanacak Yükseköğretim Programları Kontenjanları Kılavuzu ve 11 Temmuz’da açıklanacak sonuçlarda.

Yayınlanma: 18.06.2017 - 22:54
Abone Ol google-news

Lisans Yerleştirme Sınavları dün yapılan edebiyat-coğrafya (LYS-3) oturumu ile sona erdi. Adaylar soruların kolay olduğu görüşünde birleşti.

832 bin 994 üniversite adayının katıldığı sınav saat 10.00’da başladı ve 120 dakika sürdü. Adaylar Türk dili ve edebiyatı ile coğrafya-1 testinden sınav oldu. Türk dili ve edebiyatı testinde 56 soru yer aldı ve 85 dakika cevaplama süresi verildi. Coğrafya-1 testinde ise 24 soru yer aldı ve 35 dakika cevaplama süresi verildi. Türk dili ve edebiyatında 2, coğrafya-1 testinde ise 1 soru, kısa cevaplı soru adaylara soruldu. Edebiyat-coğrafya sınavı ile birlikte LYS maratonunda sona gelinirken, üniversite adayları bu süreçte 5 oturuma katıldı. Toplam 1 milyon 506 bin 479 adayın başvurduğu LYS’lerde geçen haftasonu sosyal bilimler ile matematik, bu dün ise fen bilimleri ve yabancı dil sınavları yapıldı.

Sınavların sona ermesinin ardından, üniversiteye giriş sürecinde gözler sonuçların açıklanmasına çevrildi. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre ÖSYS Yükseköğretim Programları Kontenjanları Kılavuzu’nun 20 Haziran’da, LYS sonuçlarının ise 11 Temmuz’da açıklanması planlanıyor.

Kolay sınav

LYS’nin son oturumu olan edebiyat- coğrafya sınavına İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi’nde giren adaylar, 09.45 kuralı sebebiyle erken saatlerden itibaren bina önünde toplanırken, çok sayıda veli de çocuğunu sınav süresince bina önünde bekledi. Sınavın sona ermesinin ardından salonlardan çıkan adaylarının bazılarının görüşleri ise şöyle;

Yelda Bahçeli: Aslında sayısal öğrencisiyim, kendimi denemek için girmiştim, ama 56 sorunun 45’ini yaptım. Coğrafyada bütün soruları cevapladım. Edebiyat sorularının neredeyse yarısı bilgi düzeyini ölçen sorulardı. Coğrafya ise yorum ağırlıklıydı. Açık uçlu sorularda nazım biçimini sormuşlardı, o da kolaydı. Mimarlık okumak istiyorum.

İlknur Çevik: Sınav basitti, birkaç tane eleyici soru vardı. Edebiyatta divan ve Cumhuriyet edebiyatında eleyici sorular vardı. Coğrafyada ise ülke ve bölge soruları eleyiciydi. Coğrafyadaki açık uçlu soruda harita sorusuydu. Geçen yıl İstanbul Üniversitesi hukuk istiyordum, artık neresi olursa diye düşünüyorum.

Ceren Akyalçın: Çok rahat yaptım. Coğrafyam aslında çok iyi değildir, ama çok rahat yaptım. Edebiyatta da birkaç tane zorlandığım soru oldu. Bence edebiyat dil anlatımdan çok daha kolaydı. İç mimarlık okumak istiyorum.

Cem Güzelhan: Bence gayet kolay bir sınavdı. Coğrafya özellikle çok kolaydı. Açık uçlu sorular da sorulabilecek en kolaylarıydı sanırım.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler