Sıtkı Olçar çini sergisi Japonların da katılımıyla açıldı

Kütahya’da, dünyaca ünlü çini ustası Sıtkı Olçar adına 'Çini Ustası Sıtkı Olçar ve Kütahya Çiniciliğine Katkıları' başlıklı sanatçı, müzeci, akademisyenleri biraraya getiren sempozyum ve panel düzenleniyor. Sıtkı Olçar Çini Sergisi Japon konukların da katılımıyla bugün açıldı.

Yayınlanma: 23.09.2010 - 19:36
Abone Ol google-news

Dünyaca ünlü çini ustası Sıtkı Olçar adına, KÜSAV (Kültür ve Sanat Varlıklarını Koruma ve Tanıtma Vakfı) katkıları, Kosif Holding’in ana sponsorluğunda “Çini Ustası Sıtkı Olçar ve Kütahya Çiniciliğine Katkıları” başlıklı sergi, sempozyum ve panelden oluşan özel bir etkinlik düzenlendi.

Bugün Kütahya Hilton Garden Inn Otel’de gerçekleşen Himmet Öcal tarafından yerleştirilmesi yapılan sergi açılışına, Prf.Dr.Oktay Aslanapa, Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, Belediye Başkanı Mustafa İça, Kosifler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kosif, Kütahya Ticaret Odası temsilcileri, ailesi, çok yakın dostu Celal Ece’nin de aralarında bulunduğu sanat, akademi, siyaset, iş dünyası ve medya mensupları katıldı.

Yarın başlayacak sempozyuma KÜSAV Başkanı Çiğdem Simavi, Koç Holding İdare
Meclisi Başkan Vekili Ömer Koç’da katılacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise bugün, sanatçıyı arayarak katılamacağını bildirdi.

UNESCO “Yaşayan İnsan Hazinesi” ödüllü sıra dışı seramik sanatçısı Sıtkı Usta, 37 yıldır 18 saat mesai verdiği çiniciliği yaptığı eserler ve açtığı sergilerle dünyaya duyurdu.
Açılışta Japon seramik sanatçısı Yoshiyuki Matsuo yaptığı tabağı Sıtkı ustaya hediye etti. Usta, bu jest karşısında hemen sergide yer alan çok kıymetli bir ‘At Başı’ eserini konuk sanatçıya verdi. Matsuo’ların sevinci ve hayreti dakikalarca dinmedi. Çünkü eser çok kıymetliydi üstelik sanatçı at yılında doğmuştu.

Sıtkı usta sergi açılışında, "Bana ve sanatıma ilham veren Kütahya’dan hiç kopmadım ama Kütahyalı yöneticiler benim ve çiniciliğin kıymetini bilemediler. Türkiye’de Japon yılı nedeniyle artan Japon ilgisi ve ilk kez bu ölçüde büyük bir özel etkinliğin organize edilmesi beni çok mutlu etti. Herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Yaratıcılığını tarihle, geçmişin izleriyle besleyen Sıtkı Usta adına Kütahya’da düzenlenen sempozyumda akademi dünyasının önemli isimleri onun çiniciliğini ve Kütahya başta olmak üzere ekonomiye yaptığı katkıları, eşsiz bir sanatçı kimliğini anlatacaklar. Katılımcılar, “Çini Ustası Sıtkı Olçar ve Kütahya Çiniciliğine Katkıları” konulu bir panele de katılacaklar.

Bütün bu etkinlik, Sıtkı Olçar (Sıtkı Usta) için, KÜSAV liderliğinde, Kosifler ana sponsorluğunda 23-25 Eylül 2010 tarihleri arasında Kütahya Hilton Garden Inn Oteli’nde düzenleniyor. Kosifler Holding’in sahibi olduğu Sıtkı Usta’nın eserlerinin sergilendiği otelin dış ve iç cepheleri de sanatçının büyük boy panolarıyla bezeli. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kosif; “Sıtkı Olçar eşsiz bir sanatçı yeni açacağımız Konya Hilton’da da ona eserler sipariş ettik. Ona uzun ömürler diliyoruz.” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler