Skandal turu!

Güvenlik zafiyeti tavan yaptı, kazalar art arda geldi, sporcular isyan etti.

Yayınlanma: 25.04.2016 - 13:40
Abone Ol google-news

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun İstanbul etabı skandallar zinciriyle başladı.

Bu yıl TUR’un organizasyonunun, AKP’nin reklam çalışmalarını yapan CEO Event’e verilmesinin ardından yaşanan belirsizlik yarışın ilk günü kendini gösterdi.
129.2 kilometrelik etabın 9. kilometresindeki kazada ağır yaralanan dört bisikletçi hastaneye kaldırıldı. Boğaziçi Köprüsü’den Beylerbeyi’ne dönüşte gerçekleşen büyük kazaya yolu ayırmak için kullanılan delinatörlerin neden olduğu ortaya çıktı.
Bu yıl ilk kez görev alan TUR’un 74 yaşındaki yarış direktörü İsviçreli Roland Hofer’in parkuru tanımaması ve daralan yoldaki delinatörleri kaldırtmaması kazaya davetiye çıkardı. İspanyol Cuesta’nın köprücük kemiği kırıldı. Kazada ciddi yara alan Lotto Soudal’ın yıldız bisikletçisi Greipel ise yarış sonrası yaptığı “Kazalar olur ama Türkiye’deki bu kaza kesinlikle işaretler ve gerekli olan güvenlik tedbirleriyle önlenebilirdi” açıklamasıyla yaşanan skandala büyük tepki gösterdi.

BÜYÜK TEHLİKE ATLATILDI

Yarışın 43. kilometresinde bu kez Brezilyalı Nazared yol kenarındaki delinatörler nedeniyle kaza yaptı. Yolların bozuk ve tozlu olması yüzünden sporcular dönüşlerde sık sık yere düştü. Özellikle Çatladıkapı virajında bisikletlerin arkasından kalkan toz bulutu ilginç bir görüntü oluşturdu. Yetersiz güvenlik önlemleri nedeniyle yayalar sık sık parkura girdi. Etabın özellikle Eminönü bölümünde bisikletçiler, karşıdan karşıya geçen yayalara çarpmamak adına zor anlar yaşadı. Yarışı naklen yayımlayan Eurosport’un yabancı spikerlerinin “UCI Başkanı’nın izlediği bir yarışta bu denli güvenlik önlemi yetersizliği ilginç” ifadesi organizasyon bozukluğunu gözler önüne serdi.

YARIŞÇILAR PROTESTO ETTİ

Takımlara bildirmeden parkur değişikliği yapan yarış direktörü Hofer’e sporcuların ve ekiplerin büyük tepki gösterdiği öğrenildi. Bozuk ve kirli yollar nedeniyle düşüp yaralanan bisikletçiler ilginç bir protestoya imza attı.
Yarışın son 40 kilometresinde İtalya’nın Lampre-Merida takımından Polonyalı Niemiec büyük bir atak yaptı. Ana grup, organizasyon bozukluğunu protesto etmek için kaçan sporcuyu yakalamak yerine hız kesti ve yarışın son kilometrelerine kadar bu şekilde pedal bastı. Niemiec 3.10.19’luk derecesiyle etabı birinci sırada tamamladı.

BİR GARİP AÇIKLAMA

Yarışın Basın Direktörü Faik Gürses, aralarında Cumhuriyet’in de yer aldığı muhalif kuruluşların TUR’a akredite edilmemesiyle ilgili olarak, “Spora siyaset karıştırılmasın” açıklamasıyla tepki topladı.
Gürses bu yıl değişen organizasyonla ilgili olarak da “Sayın Cumhurbaşkanım her şeye büyük bir zevk ve şevk ile müdahale ediyor” dedi.

Bisiklet turunda skandal görüntüler... Böylesi ancak Türkiye'de olur

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'ndaki bu görüntü sosyal medyaya damga vurdu

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda mangal keyfi

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'ndaki kazaya Beykozlu amcadan müdahale


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler