'Sneijder Bey' diyeceksiniz!

Süper Lig'in 16. haftasında Alanyaspor'u evinde ağırlayan Galatasaray, Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder'in 3 asist 1 golluk performansıyla sahadan 5-1 galip ayrıldı. Bu skorla lige verilen araya 33 puanla giren Sarı - Kırmızılılar zirve takibini sürdürdü.

Yayınlanma: 25.12.2016 - 20:49
Abone Ol google-news

Süper Lig'in 16. haftasında Alanyaspor'u rahat geçen Galatasaray, devre arasına mutlu girdi. Sarı-kırmızılılarda maça damga vuran isim ise Sneijder oldu.

Ligde ilk yarının son maçını kazasız atlatan Galatasaray, karşılaşmada De Jong'un 30. dakikadaki kafa golüyle öne geçti. 39. dakikada Alanyaspor'un İranlı golcüsü Sajjad Shahbazzadeh skoru eşitlerken 44. dakikada Gassama'nın kendi kalesine attığı golle sarı-kırmızılılar soyunma odasına 2-1 önde girdi.

Mücadelenin ikinci yarısında Alanyaspor karşısında çok rahat bir oyun sergileyen Galatasaray, 51. dakikada Sneijder'ın şık golüyle farkı ikiye çıkardı. 55. dakikada ise Eren Derdiyok, skoru 4-1'e taşıdı. Karşılaşmanın son golünü ise Josue kaydetti. Galatasaray, yarım deste gol attığı karşılaşmadan 5-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Alanyaspor'da Erhan Kartal, maçın 88. dakikasında ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

DE JONG SİFTAH YAPTI

Galatasaray sahadan farklı zaferle ayrılırken Nigel de Jong da sarı-kırmızılı ekipteki ilk golünü bu maçta kaydetti. Alanyaspor karşısında mücadelenin ilk golünü kaydeden De Jong, 2015'in Nisan ayından bu yana ilk kez gol sevinci yaşadı. De Jong son golünü Milan formasıyla Serie A'da kaydetmişti.

SNEIJDER ŞOV YAPTI!

Gösterdiği etkili performansla Galatasaray'ın elde ettiği galibiyette büyük rol oynayan Wesley Sneijder, Alanyaspor karşılaşmasına damga vurdu.

Attığı şık golünün yanı sıra Eren Derdiyok, Josue ve De Jong'un attığı gollerde asist yapan Sneijder, maçın en etkili ismi olarak ön plana çıktı. Bu karşılaşmayla birlikte Süper Lig'de bu sezonki asist sayısını 8'e taşıyan Hollandalı, asist krallığında da zirveye uçtu. Ayrıca Wesley Sneijder bu sezon Süper Lig'de bir maçta üç asist yapan ilk oyuncu oldu

BRUMA CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Alanyaspor karşısında sahaya ilk 11'de çıkan ve ceza sınırında bulunan Armindo Bruma, mücadelenin henüz 9. dakikasında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

Portekizli oyuncu, Atiker Konyaspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

ASLAN ZİRVENİN KOKUSUNU ALDI

Lider Başakşehir'in puan kaybettiği haftayı üç puanla kapatan Galatasaray, ilk yarının son maçından mutlu ayrılırken zirveyle arasındaki puan farkını da üçe indirdi. Sarı-kırmızılılar, 36 puanlı Başakşehir ve 35 puanlı Beşiktaş'ın ardından 33 puanla üçüncü sırada yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler