Soğuk hava can aldı

Soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Erzincan'da kalp krizi geçiren bir yurttaş donarak öldü. Başkent'te dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar süren kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Uşak'ta da kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Yayınlanma: 20.02.2009 - 07:20
Abone Ol google-news

Ankara'nın özellikle yüksek kesimlerinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, ilerleyen saatlerde kentin tamamında etkili oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yağış nedeniyle buzlanan ana arterlerde ulaşımı kolaylaştırmak için 40 tuzlama ve 15 kar küreme aracı, 15 kamyon, 3 greyder ve 6 kişilik tuzlama ekibinin görev yaptığını bildirdi.

Emniyet yetkilileri ise gece yarısından sabah saatlerine kadar 8 maddi hasarlı trafik kazası yaşandığını belirtirken, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesindeki hava tahmin verilerine göre, kar yağışı hafta sonunda da devam edecek.
 

Eğitime kar engeli

Uşak'ta kar yağışı nedeniyle kent merkezindeki okullar 1 gün tatil edildi. Kentte sabah saatlerinde başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kent merkezinde kar kalınlığının 7-8 santimetreyi bulduğu Uşak'ta, yağış aralıksız devam ediyor.

 

Batı Karadeniz'de fırtına bekleniyor

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan ''meteorolojik uyarı''da, bugün akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden Batı Karadeniz'in batısında 8 kuvvetinde (62 ila 74 km/s) fırtına beklendiği bildirildi.

Fırtınanın başlangıç saatinin bugün 21.00, bitiş saatinin ise yarın 12.00 olacağının tahmin edildiği belirtildi.

 

Hava sıcaklıkları düşüyor

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre, ülke genelinde görülecek yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz, sabah saatlerinde İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Antalya çevreleri ile öğleden sonra Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı (Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ), Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Batı bölgelerinde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı, akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, kuzeybatı kesimlerde kuvvetlice esecek.

 

Kalp krizi geçiren kişi donarak öldü

Erzincan'da cesedi yurttaşlar  tarafından bulunan bir kişinin kalp krizi geçirdikten sonra donarak öldüğü belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Üzümlü ilçesinde Erzincan-Erzurum kara yolunun 50. kilometresindeki Sansa köy yolunda, köylüler tarafından bir erkek cesedi bulundu.

Erzincan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 88 yaşındaki Süleyman Akbulut'a ait olduğu belirlenen cesette yapılan otopside ise Akbulut'un kalp krizi geçirdiği ardından soğuk hava nedeniyle donarak öldüğü tespit edildi.

 

Sıvas-Malatya yolu ulaşıma kapandı

Sıvas'ta sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara yol açıyor.

Sıvas-Malatya kara yolu, Yağdonduran mevkisinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Trafik ekipleri, Ulaş ve Kangal'dan Yağdonduran mevkisine araç bırakmıyor. Karayolları ekipleri de bölgede kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Sıvas-Kayseri kara yolunun Koyuncu, Sıvas-Erzincan kara yolunun Kızıldağ ve Seyfebeli, Sıvas-Tokat kara yolunun Çamlıbel, Sıvas-Suşehri kara yolunun Geminbeli ve Sıvas-Ankara kara yolunun Yaraşbeli mevkilerinde sürücülerin dikkatli olmaları isteniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler