Sokaktan misilleme: 'O sokağın adı artık 'Fahreddin Paşa'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Belediye Meclisi tarafından, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Ankara Büyükelçiliğinin önündeki cadde ve sokak isimlerini değiştirme kararı aldıklarını bildirdi.

Yayınlanma: 09.01.2018 - 21:52
Abone Ol google-news

Ankara’da Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliği’nin bulunduğu sokağa “Fahreddin Paşa Sokağı” adı verildi. Sokağın bulunduğu caddenin adı da “Medine Müdafii Caddesi” olarak değiştirildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler yeni tabelayı dün sokağa astı. Böylece büyükelçiliğin adresi de bu sokak ve cadde isimlerine göre değişmiş oldu.

Sokakların isimleri Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kararı ile değiştirildi. Değişiklik kararı Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayed’in, sosyal medyadan Medine Müdafaası komutanı Osmanlı Paşası Fahreddin Türkan’ı hedef alan paylaşımda bulunması nedeniyle alındı. Zayed, 20 Aralık’ta resmi Twitter hesabından “1916 yılında Türk Fahri Paşa’nın Medinetü’l Münevvere halkının hakkına girdiğini ve onların mallarını çaldığını, onları kaçırdığını, Şam’dan İstanbul’a ‘Seferberlik’ ilan ederek, Medine’deki elyazması eserleri çaldığını biliyor muydunuz? İşte Erdoğan’ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu” paylaşımını yapmıştı. Alınan bu kararlar sonrası yeni tabelalar dün belediye ekipleri tarafından sokak ve cadde girişlerine asıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon