Somali'ye yine 1 milyon dolar vereceğiz

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin Somali'deki Afrika Birliği Barış Gücü'ne (AMISOM) 2009 yılında olduğu gibi, bir kez daha 1 milyon dolar tutarında katkıda bulunmaya karar verdiğini açıkladı.

Yayınlanma: 01.06.2012 - 09:02
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Somali Konferansı"nda yaptığ konuşmada, Somali'de hayatın normalleşmesi için ülke genelinde asayiş ve güvenliği teşkim edecek milli güvenlik kurumlarına ihtiyaç olduğunu belirterek, "Bugün için Somali güvenlik güçlerinin ülkede temel güvenlik hizmetini sağlayabilmek için yardıma ihtiyacı olduğu görülüyor. Somali güvenlik güçlerininin yapılandırılması hususunda ülkemizin öncülüğünde Somali Güvenlik Sektörü'nün Yeniden Yapılandırılması Fonu kurulması için gerekli girişimleri başlattık" dedi. Türkiye'nin Somal için gerçkleştirdiği destek faaliyetlerinden de bahseden Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin AMISOM'a 2009 yılında olduğu gibi bir kez daha 1 milyon dolar katkıda bulunmaya karar verdiğini açıklamak istediğini belirtti.

"Somali'ye uzun vadeli yardım edilmeli"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Türkiye'nin Somali konusunda etkileyici bir sicili bulunduğunu belirterek, ''Türkiye, Somali'de okullar, köprüler, hastaneler kurdu, Somali halkına umut verdi'' dedi.

Somali'de yaşanan geçiş sürecinin önemine işaret eden Ban, ''Bu konferansa ve dünyaya mesajım şudur, Somali'ye uzun vadeli yardım edilmeli. Somali de geçiş sürecinin sona ermesi için yol haritasını tamamlamalıdır'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler