SON DAKİKA | Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'den flaş açıklamalar

Kemerburgaz Futbol Kamp Tesisi hakkındaki bilgilendirme lansmanında Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve yöneticiler gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cengiz, Fenerbahçe ile yaşanan gerginlik ile ilgili "2 tıfıl yönetici. Akıl yaşta değil, baştadır. Dün galip geldiler 2 gündür suskunlar. Çok özür dilerim. Muhatap almıyorum. Seviyemiz uygun değil" dedi.

Yayınlanma: 07.04.2021 - 14:47
SON DAKİKA | Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'den flaş açıklamalar
Abone Ol google-news

Kemerburgaz Futbol Kamp Tesisi hakkındaki bilgilendirme lansmanında Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve yöneticiler gündeme dair  açıklamalarda bulundu. Cengiz, kulüpler birliği ve Fenerbahçe ile yaşanan sıkıntıya da değindi!

Rüzgar oradan esiyor ama sizlere güvenebilir miyim? Maskemi çıkarıyorum. Değerli arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz. İnşallah yağış olmaz diye dua ettik. Ama rüzgarı hesaplayamadık. Sizler ıslanın istemedik. Bugün sayın kaymakamımız geldi. Ona saygı ve sevgilerimi iletiyorum. 

Şu anda tarihe tanıklık ediyor. Gördüğünüz arazi Galatasaray’ın tesislerinin kurulacağı arazi. Bu arazi alındı. Ali Sami Yen dahil tüm yönetimlerimize teşekkür ediyorum. 30 dönümlük bir alan. Ağaçlar ve orman da içinde. Onun arkasında da 60 dönümlük bir alan var. Biz oraya 6 tane, nizami saha kuracağız. Florya dar geliyor ve binalar da deprem riski taşıyor. Onları da buraya taşıyacağız. 

2021’e kadar bu iş neden uzadı? Bizim beceriksizliğimden mi kaynaklanıyor? Troller yazıyor sosyal medyadan. Riva-Florya anlaşması bizim hoşumuza gitmedi. 530 milyon para alındı, 367 milyonu futbolcu transferlerine gitti. Banka borçları kapatılacaktı. 155 milyon Euro + KDV ve vergisi… Yük altına girdik. Bu da mali açıdan Galatasaray’ı etkiledi. 7 milyon TL’lik hacizlere soktu. Bugüne kadar geldik. 

Şahıslara olan borcumuzu da ödedik. Ben az söyleyeyim siz çok anlayın. Buraların kamulaştırılması için sayın Binali Yıldırım zamanında yeni bir yasa çıktı. O yasa kadük kaldı. Rejim değişti, başbakanın imzası yetmedi. Başkanlık sistemiyle birlikte yeni bir modele geçildi. Anlatmaya kalksak 1000 sayfa olur, Savaş ve Barış eserini geçer. Zemin etüdünü şimdi yapacağız. Biz buraya giremiyorduk. Ruhsatsız olmaz. Maden ruhsatı diye alınmış. Burada beton, çimento vardı. Ruhsatı iptal ettirdik, yine devam ettik. 2 yıl içinde aynı konuda davalar açtık. 4 ayrı yürütmeyi durdurma kararı aldık. Bu almaz. Bölge İdare Mahkemeleri’nde senkronizasyon yok. Her biri bize 3’er vakit kaybettirdi. Yıllar gitti.

Türk hukuku yürütmeyi durdurma kararını reddetti. Sayın savcı ve hakimlerimize teşekkür etmek istiyorum. Biz planları tapuya teslim ettik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunduk. İmar planları onaylandı ve kesinleşti. Sevgili Murat Kurum’a teşekkür ederim. Bize her konuda yardımcı oldu. Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden birine bakanımız destek verdi. Riva ve Florya’nın yapılanmasında, sözleşmenin lehimize düzenlenmesine çok büyük katkısı var. Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ediyoruz. Sayın Ekrem İmamoğlu ve çalışanlarına, Eyüp Kaymakamı ve Belediye Başkanı’na da çok teşekkür ederim.

3 YILDIR MÜCADELE

3 yıla yakın bir mücadele ettik. Bize verdiği endişeyi anlatamam. Madenciyle hiç görüşmedim. Herkes, Ada’da olduğu gibi belli bir menfaat bekliyor. Beni şoke eden, ruhsatı olmayan birinin yargı boşluklarına dayanarak bu olayı sürdürmesidir. Bizleri çok şaşırttı. Şimdi güvenliği sağlıyoruz. Kulübeler dikeceğiz. Galatasaray ve Türk bayrağını dikeceğiz. Çok yüksek olacak. Galatasaray’ın şanlı bayrağı, dosta-düşmana karşı dalgalanacak. Düşman demeyeyim. Herkes bizim değerli rakibimiz.

Ortaya örnek bir şey çıkacak. Kim ki camia içinden ve dışından el atar ve yardımcı olursa onun anını anar ve camiaya büyük bir destek olur. Evet, görüşmelerimiz var. Bu bir hizmet yarışıdır. Kulüpten buraya 7 dakikada geldik. Havaalanı 15 dakika. Müthiş bir zaman tasarrufu sağlayacağız.

Büyükçekmece’de de bir arsamız vardı. Orayı da canlandırdık. Ölmüş, bitmişti. Biz bugün varız, yarın yokuz. Orada da 5 tam saha çıkacak. Altyapıdaki kardeşlerimiz için de önemli. Altyapıdaki oyuncular için de Büyükçekmece’de muazzam şeyler olacak. İnşallah 15 gün sonra oraya götüreceğiz. İnşallah sizleri Büyükçekmece sonra da Ada’ya göstereceğiz. Bu 3 müjdeyi vereceğiz. Bir yenilgiyle üzülmeyelim. Biz her durumda en büyüğüz.

Bu arada biz siyasete girmeyiz. Demokrasi ve emperyalizme karşı mücadele ederiz. Abdulhamit Gül yerine Abdullah Gül dedim. Bu düzeltmeyi yapmış olayım.

Ada ile ilgili 7 dava vardı. 5’i bizden önce açılmıştı. Bir önceki başkan yıktırma kararı aldırmıştı. Bugünlere kadar geldik. Ben olsam yıktırmaya karşı orada bir taraftar olarak engel olmaya çalışırdım. Biz Ada’yı almaya çalıştık. Şoklar yaşadık. Girdiğimiz davaları bir türlü kazanmıyorduk. Türk adaletinin hukuku çok zordur. Yasalara uyulmak zorunda. 11.ayda açtığımız davayı ilk defa kazandı. Yıpranmamış bir davayı tahliye ile kazandık. Kendilerince önlemler alıyorlar. Biz Kemerburgaz için de elimizden geleni yaptık. Er ya da geç Ada’da üyelerimiz olacak. Çayını içecek, havuza girecek. Öyle 8 ay falan da beklemeyeceğiz. İlk raundu kazandık. İstinaf ve Yargıtay var. Biz bırakmayacağız. Gerekirse orada yatacağız. 

Hukuk içinde, adalet ve saygı içinde işleri götürmeye çalışıyoruz. Biz sahte tarihlerle buraya gelmedik. Doğruluk ve dürüstlükle buralara geldik. Galatasaray sadece futboldaki başarılarıyla buraya gelmedi. Siz basın mensupları müthiş şeyler göreceksiniz. Spor salonunu da bitireceğiz. Öncelik Kemerburgaz.

KULÜPLER BİRLİĞİ MESELESİ!

Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu’nda yokum. Belli kulüpler yararına, lehine kararlar alınıyor. Orada 21 kulübün tam ittifak etmesi gerek. Adı birlik. Değil mi? O birlik yok! Kavga istemiyoruz.

Biz tarihçileri çıkardık. 6 sayfa dilekçemizi herkes gördü. Biz tarihçileri çıkardık. Onlar da bir Vahdettin’i çıkardılar. Biz Antep’te Fenerbahçeli olanlara hayret ediyorduk. Çok yakın arkadaşlarım, kardeşlerim Fenerbahçeli. Ben asla rahatsız olmam. Ama herkesin Galatasaraylı olmasını da istemem. 2 tıfıl yönetici. Akıl yaşta değil, baştadır. Dün galip geldiler 2 gündür suskunlar. Çok özür dilerim. Muhatap almıyorum. Seviyemiz uygun değil.

Ben nerede hırsız demişim? Ona baktım. ‘Ben size hırsız demiyorum’ dedim. İçkiliyken namaza yaklaşmayın denir mesela. Hz Muhammed söylemişti. O sözün ilk kelimesini ortadan kaldırıp farklı şeyler söyleniyor. Ben sana demiyorum, sen bana hırsız diyorsun diyor. Niye sinirleniyorsun? Eğitim önemli. Bu sırf aile ile olmaz. Bilmiyorsan internete bak öğren. İnsan kendini yetiştirmeli. Ben hırsızım diye bar bar bağırıyorsan ne diyeyim? Ben Fenerbahçe camiasından özür dilerim. Ama yönetimleri doğru gitmiyor.

Allah aşkına. Ben Ali Bey’i ikna mi edeceğim? Ali Bey ile düşman değiliz. Geçmiş olsun mesajı verdim. Bir tane tarih çıkarmadılar. Beni ikna edemezler. Korkarım ki 1 şampiyonlukları eksilir. Bu arada unutmadan söyleyeyim, Fatih Hocamız da burayı gezdi. Müthiş mutlu oldu" dedi.

Galatasaray 2. Başkanı Yusuf Günay ise, Fenerbahçe'nin şampiyonluk sayıları ile ilgili itirazını yorumlarken, "Konuyu yorumluyoruz, konu haklı ve hukuka uygun değil diyoruz, onlar bize durup dururken FETÖ'cü diyorlar. Konuyu böyle bir ortamda nasıl tartşalım" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler