Son yarı finalist Sırbistan oldu

Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek final son maçında Sırbistan, İtalya’yı 83-67 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Yayınlanma: 14.09.2017 - 09:11
Abone Ol google-news

Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek final son maçında Sırbistan, İtalya'yı 83-67 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Sinan Erdem Spor Salonunda oynanan karşılaşmaya İtalya Hackett, Belinelli, Melli, Cusin ve Datome 5’i ile başladı. Turnuvanın favorilerinden olan Sırbistan ise maça Bogdanovic, Lucic, Bircevic ve Jovic ile çıktı. Maçın başında iki tarafın savunmaya ağırlık vermesi skorun tek hanelerde kalmasına neden oldu. Set oyunlarından da skor bulunamaması nedeniyle periyotun bitiminde 2 dakika kala skor 8-7 Sırbistan lehineydi. İlk çeyreğin sonlarına doğru Sırbistan'ın pota altını etkili kullanması İtalya'yı faul problemine soktu. İlk çeyrekte serbest atış çizgisinden skor üretebilen Sırbistan, çeyreği 18-17 önde kapattı.

İkinci periyotta oyuna ağırlığını koyan Sırbistan, etkili pota altı oyunları ve dış şutlarıyla skoru 33-25’e getirmeyi başardı. Özellikle hızlı hücum organizasyonlarında etkili olan Sırbistan, alan savunmasındaki rotasyonlarıyla İtalya’ya sayı şansı vermedi. Sırbistan'ın savunma organizasyonları sonucunda kontrolsüz dış atışlara yönelen İtalya sayı üretemeyince, soyunma odasına 44-33 geride girdi.

 Türk taraftarlar Datome ve Bogdanovic’i ayakta alkışladı

 Üçüncü periyota hızlı başlayan İtalya, ilk devrenin aksine pota altı oyunlarıyla sayı üretmeye başladı. Fakat İtalyan ekip enerjisini koruyabilmek için alan savunmasındaki rotasyonları bırakarak adam adama savunmaya dönünce, Sırbistan farkı 12 sayıya çıkarttı. Üçüncü periyotun sonlarına doğru Bogdanovic’in üç sayı çizgisinden sayı üretememesi ve Sırbistan'ın pota altındaki etkili silahı Marjanovic’in etkili savunulması Sırpların sayı farkı açmasına engel olsa da, Sırbistan periyotu 59-48 önde kapattı.

 Son periyotta Bogdanovic’in bulduğu dış şutlarla yeniden toparlanan Sırbistan, hücum ve savunma ribaunt üstünlüğünü arttırınca, İtalya isabetsiz dış atışlarını sayıya dönüştüremedi. İtalya son periyotun ortalarında doğru aradaki farkı 8 sayıya kadar indirse de, Bogdanovic’in hücumdaki etkili oyunu farkın 16 sayıya çıkmasına neden oldu. Maçın bitimine az bir süre kala Sırbistan taraftarının takımlarını ayakta alkışlaması, Türk taraftarların Datome ve Bogdanovic’e yönelik tezahüratları sonrası tribünlerde renkli görüntüler yaşandı. Sırbistan karşılaşmayı 83-67 önde kapayarak Rusya'nın ardından yarı finale yükselen son takım oldu. Sırbistan ve Rusya 15 Eylül’de yarı finalde karşı karşıya gelecek. Bir diğer yarı finalistler İspanya ve Slovenya ise 14 Eylül'de (yarın) saat.21.30'da final için karşı karşıya gelecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler