Soyer: Asbest iddiası incelenmeli

600 ton asbest barındırdığı iddia edilen uçak gemisinin Aliağa’da sökülecek olmasına bir tepki de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den geldi.

Yayınlanma: 28.05.2021 - 08:00
Soyer: Asbest iddiası incelenmeli
Abone Ol google-news

Brezilya donanmasında 21 yıl hizmet veren ve içerisinde 600 ton asbest barındırdığı iddia edilen uçak gemisi NAe Sao Paulo’nun Aliağa’ya getirilip sökülecek olmasına çevre örgütleri ve STK’lerin karşı çıkması sonrası bir tepki de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den geldi.

İzmir duyarlı bir kent Cumhuriyet’in “Asbest Alarmı” başlığı ile gündeme getirdiği uçak gemisi NAe Sao Paulo ile ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Hem Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) hem tabip odasının açıklamalarını takip ettim.

TMMOB de tabip odamız da gerçekten yurtsever, milliyetçi ve bu memleketin menfaatleri için görev yapan meslek insanlarının bir arada olduğu yapılar. Aynı zamanda çok ciddi bilimsel, akademik çalışmaları da takip eden insanlar. Her konuda anlaşamıyor olsak da onlara sonsuz saygımız var. Oda başkanları ve yöneticileri ile tabip odası ve baromuzla sıkı istişare içinde olmaya devam ediyoruz. Onlardan aldığımız bilgiler var. Görüyorum ki meclis üyesi arkadaşlarım da ciddi takip yapıyorlar. Bu konuyu gündemimizde tutarak çok titiz bir biçimde takip etmemiz gerektiğine inanıyorum. Türkiye birtakım atıklar için çöplük olmasaydı! Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Aktepe- Emrez’de bir “duran adam” eylemi başlattı. Bizim nükleer üretim tesisimiz yok ama nükleer atığımız var. Bu topraklarda bunu yaşıyoruz. Nükleer enerji üretmiyoruz ama nükleer atığa ev sahipliği yapıyoruz. Çok hassas, titiz olmamız lazım. Benzer bir felaketle baş başa kalmamamız lazım. Bu gemide 600 tondan fazla asbest olduğu söyleniyor, bırakın nükleer atığı. Bu bile çok titiz incelenmesi gereken bir mesele. Buna çok dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler