Sturm Graz kazandı

UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan maçta Galatasaray, grup sonuncusu Sturm Graz'a 1-0 yenildi. Galatasaray, bu yıl Avrupa kupalarında ilk kez yenildi.

Yayınlanma: 16.12.2009 - 18:29
Abone Ol google-news

Karşılaşmaya yedek ağırlıklı bir kadro ile başlayan Galatasaray, fazla etkili olmadı. 20. dakikada golü kalesinde gören sarı-kırmızılılar, daha sonra rakibinin üstüne gitmesine rağmen başarılı olmadı.

Galatasaray, 31. dakikada Aydın ile de mutlak bir gol pozisyonundan yarlanamayınca, ilk yarıdan 1-0 yenik ayrıldı. İlk yarıda genelde Galatasaray ataklarını karşılamaya çalışan ev sahibi ekip, buna rağmen tehlikeli ataklar geliştirdi. Ataklardan birinde gol bulan Sturam Graz, mutlak bir pozisyondan da yaralanamazken, ilk yarıyı önde kapatmasını bildi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında her iki takım da vasat bir futbol ortaya koyarken, maçta forvetsiz oynayan Galatasaray gol pozisyona girmekte zorlandı. Tehlikeli bir atak geliştirmeden devreyi tamamlayan Galatasaray, bu sezon Avrupa kupalarında ilk yenilgisini aldı.

 

Genç oyuncular ilk 11'de

Teknik Direktör Frank Rijkaard, daha çok yedek oyuncularına maçta yer verirken, genç futbolcular Serdar Eylik ve Alparslan Erdem'i de ilk 11'de oynattı. (A)2 takımından Çetin Güngör de yedekler arasında yer alırken, Rijkaard, Graz'a getirdiği as oyunculardan Hakan, Mehmet ve Mustafa'yı da yedek soyundurdu.

Rijkaard'ın hem hafta sonundaki Gençlerbirliği maçını düşünüp böyle bir revizyona gittiği, hem de çoğu zaman yedek kalan bazı oyuncuları görmek istediği ifade edildi. Galatasaray kadrosunda 16 futbolcu yer aldı.

Galatasaray'da Sturm Graz maçında takımın bir çok önemli ismi dinlendirilirken, sakatlıkları bulunan Gökhan Zan, Baros ve Sabri'nin dışında, Arda, Elano, Franco, Kewell, Nonda, Emre Güngör, Uğur, Serkan Kurtuluş ve Serkan Çalık, Avusturya'ya getirilmemişti.


Maç eksi 8 derecede oynandı

Galatasaray ile Sturm Graz karşılaşması dondurucu bir havada oynandı.
Maçın oynandığı sırada sıcaklık eksi 8 derece olarak tespit edilirken, saha zemini ısıtmalı olduğu için zaman zaman yağan kar birikmedi.


Taraftar ilgili

Grupta formalite maçı olarak oynanan karşılaşmaya her iki takımın taraftarları da ilgi gösterdi. Sturm Graz, grupta sonuncu durumda bulunmasına rağmen, tribünlerin önemli bir bölümü doldu. Galatasaray taraftarları kendilerine ayrılan 500 kişilik yeri tıklım tıklım doldurdu. Maç için 350 bilet alan Viyana Galatasaraylılar Derneği üyeleri de karşılaşmayı izledi.

Taraftarlar, tribünde yaptıkları tezahüratlarla takımlarını desteklerken, kartonlardan dev bir bayrak oluşturarak şov yaptı. Galatasaraylı seyirciler, Sturm Grazlı taraftarlar için satılan biletlerden de alıp, maçı diğer tribünlerden de izledi.


Olağanüstü güvenlik önlemleri

Karşılaşma öncesi maçın oynanacağı UPC Arena Stadı ve çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Stadın etrafında maç için özel önlemler alan güvenlik güçleri, iki takımın taraftarlarını yan yana getirmemeye özen gösterdi.

Bu arada, karşılaşmada Avusturya'nın ''Kobra'' adlı anti-terör timi görev yaptı. Maç nedeniyle Aşağı Avusturya eyaletindeki eğitim merkezinden 50 kadar kobra ajanının bugün Graz'a gelerek herhangi muhtemel bir olaya karşı görev yaptıkları öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler