Süleyman Demirel Kocatepe'den memleketine uğurlandı

Demirel için ilk tören Güniz Sokak'ta yapıldı. Meclis'teki devlet töreninden sonra cenaze Kocatepe Camii'ne götürüldü. Cenaze namazının ardından naaşı memleketine uğurlandı.

Yayınlanma: 19.06.2015 - 08:13
Abone Ol google-news

9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in naaşı hastaneden Güniz Sokak'a götürülmek üzere yola çıkarıldı.

Süleyman Demirel'in cenazesinden fotoğraflar

Güniz Sokak'taki tören için bazı yollar kapatıldı. Yakınları ve sevenleri Güniz Sokak'a koştu.

Saat 07.45'te Süleyman Demirel'in naaşı Güniz Sokak'a götürülmek üzere hastaneden çıkarıldı.
Demirel son yolculuğuna uğurlanıyor - VİDEO


Demirel'in doktoru konuştu


Demirel'in doktoru Aylin Cesur konuşma yaptı ve şunları söyledi:
Sayın Cumhurbaşkanı'nın TBMM'nin beraber çalıştığı iki başkanı bu sebepten dolayı konuşacaklar. Sayın Cumhurbaşkanı'na şükranlarımızı sunuyorum. Size şu ana kadar şeref ve gururla hizmet ettim. 15 yılımızı birlikte geçirdiğimiz bu evde sizden çok şey öğrendim. Vicdanlı olmak gerektiğini, insan olmak gerektiğini, muhtaç olana yardım etmek gerektiğini, ne olursa olsun güne umutla başlamak gerektiğini, Türkiye'yi sevmek gerektiğini öğrendim. Sizden insanın birini öz babası gibi sevdiğini öğrendim.

Eski Meclis Başkanı Hikmet Çetin: Hiç unutmayacağız

Eski Meclis Başkanı Hikmet Çetin de konuşma yaptı:
Sayın Demirel için Türkiye sadece toprak değildi. Enerjiydi, sanayiydi, şeker fabrikalarıydı. Çağdaşlığın yolunun buradan geçtiğini savunurdu. Onun için Cumhuriyet ilkeleri önde gelirdi. Cumhuriyet nedir diye sorarsanız o benim. İslamköy'den çıkıp beni Cumhurbaşkanı yapan Cumhuriyet'tir. Onu korumak için de ömrü boyunca çalıştı. Sayın Demirel'in liderliği sadece bu topraklarda değil tüm Orta Asya'daydı da. Batı da, Orta Asya da, Orta Doğu da ona saygı duyardı. Birlikte çalışmaktan, dostu olmaktan onurluyum. Sizi hiç unutmayacağız.

İlhan Kesici Dua etti

İlhan Kesici konuşmasının sonunda Süleyman Demirel'in naaşı başında dua ettirdi, tekbir getirdi. Vatandaşlar da tekbire eşlik etti.

Demirel'in Naaşı Meclis'e Götürülüyor

Demirel'in naaşı için Meclis'teki tören için Güniz Sokak'tan yola çıkarıldı.

Merhum 9. Cumhurbaşkanı için bugün Başkent'te tören düzenlenecek. Cenaze saat 09:00'da TBMM'ye götürülecek. Burada bir tören yapılacak. Öğle namazını müteakip Ankara Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılınacak.

TBMM'deki Törene Katılan İsimler

Tören için ilk gelen lider MHP lideri Bahçeli oldu. Arkasından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da tören için yerini aldı. Yanyana duran Bahçeli ve Kılıçdaroğlu tokalaştı.

Törene katılanlar arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, CHP Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakanlardan Tansu Çiller, Bakanlar, CHP ve MHP'li vekiller de yer alıyor.


Demirel doktoru Aylin Cesur tabutunun üzerine şapkasını bıraktı...

Kardeş Şevket Demirel: Ne mutlu sana...

Şevket Demirel, kardeşi için şunları söyledi:
Devletimize ve bunu temsil eden organlara teşekkürlerimi arz ederim. Seveni olsun olmasın toplumunun eğitim, sağlık, tarım hepsine el atmıştır. Yaptıklarına karşılık devlet şimdi büyük bir törenle borcunu ödemektedir.
Demirel ne mutlu sana, ne mutlu Demirel sevenlere...Seni orada bekleyen hizmetler gene memleket için önünde olacaktır, merak etme...
Ailemiz olarak büyük acımız vardır, ruhun şad olsun..
Hz. Mevlana en büyük düğün günüm ölüm günüm demiştir.
Ağlamaya mahal vermeden, imanla edebi yolculuğuna uğurlayacağız.
Cuma namazından sonra Isparta'da İslamköy'de kendisine özel olarak hazırlanmış tepedeki mezarına defnedeceğiz.
Demirel'in hizmetleri bu milletin önünde olacaktır, ruhun şad olsun Demirel...
Bu hizmeti gören herkese teşekkür ediyorum.



Kardeşinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da törende bir konuşma yaptı. Saygı duruşunun ardından top arabasına konan Demirel'in cenazesi, Kocatepe Camii'ne götürüldü...





Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon