Süleyman Soylu, CHP'li isimleri hedef aldı: "At sineğim yalancı"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'nin İstanbul Sözleşmesi kararının iptali istemiyle Danıştay'a başvurmasının ardından, "Biri güya insan haklarından sorumlu Milletvekili, yalancı. Diğeri de "At sineğim" yalancı.." ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 22.04.2021 - 14:08
Süleyman Soylu, CHP'li isimleri hedef aldı:
Abone Ol google-news

CHP, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi kararının iptali için Danıştay’a başvurdu.

Genel Başkan Yardımcısı Biçer Karaca ile Grup Başkanvekili Özgür Özel, hukukçu milletvekilleriyle birlikte Danıştay'a yaptıkları başvuru sonrası basın açıklaması yaptı. CHP'li Özel, "Yılın ilk üç ayında 88 kadının katledildiği bir ülkede, AKP İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeye çalışıyor." sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Sözleşmesi kararının iptali istemiyle yaptığı başvuru sonrası CHP'yi ve milletvekillerini hedefine oturttu.

"MİLLETVEKİLİ YALANCI. DİĞERİ DE "AT SİNEĞİM" YALANCI"

Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından "Yalanı, siyasetin ve hayatlarının ana sözleşmesi haline getirenler, İstanbul Sözleşmesi üzerinden bir yalanı daha utanmadan söylüyorlar. Biri güya insan haklarından sorumlu Milletvekili, yalancı. Diğeri de "At sineğim" yalancı.." diye yazdı.

Soylu'nun Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

EMNİYET SİLDİ, YENİDEN PAYLAŞTI

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) de Soylu'nun açıkladığı tabloyu paylaştı, sildi. EGM hesabından daha sonra şu mesaj paylaşıldı: 

"Kadına her türlü şiddetin birine dahi tahammül edemeyiz. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Defalarca yalanlamamıza rağmen teşkilatımıza yönelik aynı iftirayı devam ettiriyorlar. Suç duyurusunda bulunuyoruz. 

İstanbul sözleşmesi öncesi ve sonrası rakamlar aşağıdadır."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler