Süleyman Soylu: Ekrem İmamoğlu güç zehirlenmesine girdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir kişiyi tokatladığını iddia etti. CHP'li Gürsel Tekin, Soylu'nun iddiasına konu olan görüntünün videosunu paylaşarak, ''Şimdi de apaçık görüntüleri montajlayıp "Ekrem İmamoğlu çocuğa tokat attı" diye iftira atıyorlar. Bu arsızların yalanı bitmez ama millet bunların ne olduğunu görsün'' ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 28.05.2019 - 22:10
Abone Ol google-news

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinde, dünkü Habertürk canlı yayınında bir soruya verdiği yanıtın belli kısımları kesilerek servis edilen 'kumpas videosu'nu izleyen bir yurttaşın tepkisiyle karşılaşmıştı. İmamoğlu, esnefa 'kumpas videosu'nun tamamını izletmek istemiş, ancak videonun tamamını izlemek istemeyen esnefla İmamoğlu arasında sözlü tartışma yaşanmıştı.

<haber-dikey:1414984,1414904>

İmamoğlu, esnafla arasındaki tartışmanın görüntülerini  sosyal medya hesabından, ''Birileri bizi bölmeye, kutuplaştırmaya çalışsa da biz birlik olmaya, el ele gönül gönüle olmaya devam edeceğiz. Yeter ki; birbirimizi dinleyelim, anlayalım. Kötülüğün kimseye seçim kazandırmadığını 23 Haziran’da bir kez daha göreceğiz'' notuyla paylaştı.

İmamoğlu'nun tartışma esnasında esnafın yanağına dokunması, hükümete yakınlığı ile bilinen medya organlarında “CHP'li Ekrem İmamoğlu'ndan vatandaşa tokat ve hakaret!” başlığıyla servis edildi.

BAKAN SOYLU: BİR ÇOCUĞU TOKATLADI BİLİYORSUNUZ

Kağıthane'de bir spor kulübünü ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Ekrem İmamoğlu ile esnaf arasındaki tartışmaya ilişkin ''Bir çocuğu tokatladı biliyorsunuz'' ifadelerini kullandı. Soylu'nun açıklaması şu şekilde:

"Son zamanlarda Ekrem Bey bana takmış. Sinirli zaten son zamanlarda. Demin de bir çocuğu tokatladı biliyorsunuz. Çocuk anlatmak istiyor ona, 'ukalalık yapma' diyor. Şunu ifade edeyim; ona bir şarj doldurdular, şarjı bitti. Şimdi 31 Mart'a kadar dolu, bir de öz güven patlamasına girdi. Güç zehirlenmesi diyoruz biz ona. Güç zehirlenmesine girdi, kimseyi takmıyor. Diyor ki, 'Süleyman Soylu, senin İstanbul'da ne işin var' diyor. 'Otursana Ankara'da, İçişleri Bakanlığında görevini yapsana' diyor. Olan benim çocuklara oldu, İstanbul'a gelemeyecekler. İzni ondan alacağız bundan sonra. Peki sen bunu söylerken ben şunu sana sormam mı? Ben 2,5 yıldır İçişleri Bakanıyım, Gabar'a giderken, Cudi'ye giderken, Kabar'a giderken, Bestler Derelerine giderken, Çukurca'ya giderken, Şemdinli'ye giderken, Tendürek Dağı'na çıkarken, Ağrı Dağı'na çıkarken o zaman bana sorsaydın niçin oralara gidiyorsun diye."

''BU ARSIZLARIN YALANI BİTMEZ''

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yalan haberlere ''Şimdi de apaçık görüntüleri montajlayıp "Ekrem İmamoğlu çocuğa tokat attı" diye iftira atıyorlar. Bu arsızların yalanı bitmez ama millet bunların ne olduğunu görsün. Sn. İmamoğlu tüm provokasyonlara sükunet ile cevap veriyor'' ifadeleriyle tepki gösterdi. Tekin, videonun montajsız halini sosyal medyadan paylaştı. İşte İmamoğlu ile esnaf arasında yaşananlar şöyle: 

 




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler