'Sümeyye suikastı' hakimine sürgün

HSYK 1. Dairesi, dün sürpriz bir kararnameye imza attı. Kararnameyle 137 adli, 19 idari olmak üzere 156 hakim ve savcının yeri değişti.

Yayınlanma: 16.10.2015 - 10:18
Abone Ol google-news

Basın davalarına bakan Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Osman Burhanettin Toprak Konya’ya atadı. Toprak, CHP’li Umut Oran’ı suçlar şekilde Sümeyye Erdoğan’a suikast girişimi haberini yapan Akşam ve Güneş gazeteleri hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etmişti.

İzmir’de paralel yapı operasyonlarına imza atan savcı Okan Bato ise terfi ettirilerek İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili oldu.

MGK Genel Sekreterliği’ne yazı yazarak, “paralel devlet yapılanması” ile ilgili sorular sorduğu ortaya  çıkan Elmadağ Asliye Ceza Hâkimi Sabahettin Gülgün Kilis’e gönderildi. Musa Uslan’ın İçişleri  Bakanlığı Hukuk Müşavirliği görevindeyken Afyonkarahisar Vali Yardımcılığı’na atanması işlemine  karşı açtığı davada verdikleri yürütmeyi durdurma kararının gerekçesinde, “Bu hükümet köklü kararlar alamaz.

Sadece günlük-gündelik işlere bakabilir” dediği iddia edilen Afyonkarahisar İdare Mahkemesi  üyelerinden Ramiz Özdel Batman’a, Ahmet Durmuş ise Sivas Vergi Mahkemesi üyeliğine atandı. 

Eski Silivri Savcısı Mehmet Kurt ise Nusaybin’e gönderildi. Umut Kitabevi davasının askeri  mahkemeye gönderilmesini ve sanıkların tahliyelerini istedikten sonra “paralel yapı”nın hedefi haline    gelen ve Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’nden Kars’a gönderilen Bahadır Sakaoğlu da Uşak’ta  görevlendirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler