Sunay Akın: Cumhuriyet gazetesine bunu yapanlar vicdanlarına ne diyecek

Gazetemize yönelik operasyonlara karşı destek ziyaretleri sürüyor. Sanatçı Sunay Akın, "Cumhuriyet gazetesine bunu yapanlar vicdanlarına ne diyecek merak ediyorum" dedi.

Yayınlanma: 21.11.2016 - 23:07
Abone Ol google-news

<video:633958>

Ben satranç oyununu çok seviyorum. Burada bir hamle var. Bu hamle daha önceki hamlelerin devamı. Daha önceki hamleler yakın tarihimiz de değil. Hatta keşke bu bululşmayı Çemberlitaş'taki Basın Müzesi'nde yapsak. Bu millet, bu halk Cumhuriyet gazetesinin yaşadığı baskıya, saldırıya Çemberlitaş'taki Basın Müzesi'nden bakmalı.

Gerçekleri ancak böyle görebiliriz. Hafızası belli olmayan bir toplumuz, balık hafızalı diyoruz ya doğru. Bilgi üretip yönetemiyoruz.
Cumhuriyet gazetesine ilişkin sosyal medyada sığ sularda kaya balıkları gibi düşünceler üretiliyor. Buradan bakmamalıyız. Bu çok önemli, büyük bir operasyondur.

Bu düşünce özgürlüğüne, demokrasiye, 'İrade milletindir' sözüne yapılmış bir operasyondur.

Gazeteci düşüncesinin okurları ile paylaşan insan demektir. Katılır katılmazsınız. Haber yaparlar, eleştri yaparlar. O yazıların içeriğimne yanıt verme hakkınız vardır. Diyelim ki yalan haber düzeltme hakkınız vardır. Tekzip yayınlatırsınız. Tekzipi unuttuk mu?

Kendi içinde hukuku, adaleti vardır. Bunları bir kenara bırakıp tamamiyle kutuplaştırma, ötekileştirmeye, kendi gibi düşünmeyene karşı bir saldırıya dönüştürdük mü işte o zaman bu yalnızca Cumhuriyet'e topluma, demokrasiye yapılan bir saldırıdır.
 
Basın Müzesi'ne baktığımızda bunun ilk olmadığını ne yazık ki ülkemiz için son olmayacağını görürüz. Gazetecilerin darbe ve baskı dönemlerinde bunları yaşadığını haberlerde görürüz. Duvarda katledilen gazetecilerin fotoğrafları vardır. Gazetecilik bu ülkede bedel ödemektir. Cumhuriyet tarihi ile eş değer bir gazete olan bu gazete bu bedeli defalarca ödemiştir.

Bu karanlığa ışık taşıyacak bir yoldur. Asolan bu ışıktır. Cumhuriyet gazetesi okumayıp demokrasiyi savunuyorsa bu onun da meselesidir.

Düşüncelerine katılmadığım yazarları olan gazetelere  günün birinde böyle bir saldırı olursa -ki asla istemem- o zaman onlara da gideceğim. Çünkü bu demokrasiye yapılmış bir saldırıdır. Sonuçta gazeteci bunlar. Haberden rahatsızlık duyuyorsan demokrasi içinde hukukla arayacaksın.

'Beni karalamak isteyen insanları' arayıp nezaket çerçevesinde konuştum. En büyük mahkeme vicdandır. Cumhuriyet gazetesine bunları yapanlar , merak ediyorum vicdanlarına ne diyecekler...

Ben bir Cumhuriyet gazetesi okuruyum. PKK'lı, FETÖ'cü suçlaması bana yapılır. Bundan en ufak bir şey çıksa bunun hesabını önce ben sorarım. Kimseye fırsat kalmaz. Böyle bir saçmalık olabilir mi?

Cumhuriyet FETÖ, PKK, terör, gericilik, rejime taraftar olanlara karşı olanların okuduğu gazetedir.

 SUNAY AKIN DESTEK İÇİN CUMHURİYET'TE PART 2

<video:633957> 'Kara mizah'

FETÖ'cü,PKK'cı demek tam bir kara mizahtır. Ben bu gazeteyi evime FETÖ'cü, PKK'cı olmadığı için alıyorum. Çocuklarımı yetiştirdim. Demokrasiyi, Atatürkçü olsunlar diye bu gazeteyi aldım. Burada üzücü olan şu böyle yapılması. Cumhuriyet'e karşı çıkmak isteyebilirisiniz ama bunu böyle yapmamalısınız. Çünkü tarih sana tersiyle gülecek. Cumhuriyet sadece yazarların köşelerinden oluşmuyor. Kitapları olan insanlar. Bu kitapları aç oku. Tarih boyunca bu insanları duruşu. Teröre karşı, FETÖ yapılanmasına karşı ilk uyarandı. Teröre karşı olduğu için bedel ödeyenlerin gazetesidir.

Dünyada yalnız değiliz. Emperyalizmi yabana atmamak lazım. Bu saldırılşarın arkasında kişileri değil vatansever herkes anlayacaktır.

'Musa benim canımdır'

Musa'yla beraber burada çalıştım. Benim canım ciğerimdir. Beraber çalıştığım bir insandı. Çok büyük bir yetenekti. Ben yazıyı bir günde yazardım o iki günde çizerdi. Dünyada en beyefendi isimlerinden biridir. Türkiye Cumhuriyet'in Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturması gereken isimdir. Çok demokrattır. Herkese saygılı davaranır. Ailesi de yaşam biçimi de öyle.

İçeriye alınan insanların yüzlerine bakın. Yüzlerindeki kırışıklık demokrasiyi korumak adına oluşmuş insanlar. En önyargılı insanlar bile sadece yüzlerine baksınlar.

Musa Kart'ı içeri atacaksan; çok güzel karikatür yapıyor, ülkeye karikatür sevdirdi diye yapabilirsin. Musa Kart benim en yakın arkadaşlarımdan. Bunlar mı FETÖ'cü? Ciddi misin? Adalete inanıyorum ben, kirletilmiştir evet ama onu yok edemezler.

Biz güzel bir toplumuz. Özümüzde ezilenlerin yanındayız. Ben buna inanıyorum. Adalet bunla gelecek.Bu ülkenin türkülerini yapanlar, kavga etme, harama el uzatma diyenlerden gelecek adalet.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler