Süper Kupa Galatasaray'ın

Bu yıl 9. düzenlenen TFF Süper Kupa'da rakibi Bursaspor'u Ankara'da 1-0 yenen Galatasaray kupayı müzesine götürdü. Sarı Kırmızılılar'a kupayı getiren golü Yasin kaydetti

Yayınlanma: 08.08.2015 - 19:17
Abone Ol google-news

Lig ve Türkiye Kupası şampiyonu Galatasaray, geçen yılın kupa finalisti Bursaspor'u Yasin'in 21. dakikada attığı golle 1-0 yenerek Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Maça hızlı başlayan takım Bursaspor'du. Özellikle 4. dakikada gole çok yaklaşan yeşil beyazlıları durduran Muslera oldu. Gelişen Bursaspor atağında ceza alanı içinde topla buluşan Bakambu'nun şutunda kaleci Muslera topu çeldi.

Galatasaray - Bursaspor (Foto Galeri)

Muslera'nın çıkardığı top, ceza sahası sağ tarafında Ozan Tufan'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda Uruguaylı kaleci inanılmaz bir reaksiyonla topu uzaklaştırdı. 10. dakikadan sonra konrtolü sağlayan Galatasaray, hücum bölgesindeki seri adamlarıyla pozisyon bulmaya başladı. 20. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun sağ taraftan yaptığı ortada defanstan seken topla ceza yayı önünde buluşan Sneijder'in şık vuruşunu kaleci Mert Günok çelmeyi başardı. 21. dakikada ise Galatasaray golü buldu. Ceza alanı yayına yakın bölgede topla buluşan Yasin Öztekin, önündeki rakibini geçtikten sonra güzel bir vuruşla topla ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

MÜCADELENİN CANLI ANLATIMI VE İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYIN

Golden sonra da kontrolü bırakmayan Galatasaray, 45. dakikada gole yine çok yaklaştı. Sabri Sarıoğlu'nun sağ kanattan ön direğe yaptığı ortada Burak Yılmaz'ın vuruşunda Serdar'a çarpan top kaleye yöneldi ama Mert Günok çok iyi çıkardı ve takımının devre arasına 2-0 mağlup girmesini engelledi.

İkinci yarıda Bursaspor beraberlik için baskı kurmaya çalıştı ama sarı kırmızılılar rakibine çok önemli bir pozisyon vermedi. Galatasaray da hızlı ataklarla gol bulmaya çalıştı. Özellikle Yasin ile bir kez daha gole yaklaşan sarı kırmızılıları durduran Erdem oldu. Mücadelenin 88. dakikasında Emre Çolak, Ozan'a yaptığı faul nedeniyle kırmızı kart gördü ve Galatasaray maçı 10 kişi tamamladı.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Galatasaray kupayı müzesine götüren taraf oldu.

Stat: Osmanlı

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Telles, Selçuk İnan, Bilal Kısa, Yasin Öztekin, Sneijder (Dk. 77 Umut Bulut), Podolski (Dk. 84 Jem Paul Karacan), Burak Yılmaz (Dk. 63 Emre Çolak)

Bursaspor: Mert Günok, Erdem Özgenç, Sivok, Serdar Aziz, Aziz Behiç (Dk. 70 Ozan İpek), Şamil Çinaz, Jorquera (Dk. 72 Advincula), Ozan Tufan, Josue, Emre Taşdemir, Bakambu

Gol: Dk. 21 Yasin Öztekin (Galatasaray)

Kırmızı kart: Dk. 88 Emre Çolak (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 35 Selçuk İnan, Dk. 52 Yasin Öztekin, Dk. 81 Podolski (Galatasaray), Dk. 90+4 Ozan İpek (Bursaspor)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler