Süreyyapaşa Hastanesi'nin kendisi hastanelik

Bu akşam geç saatlerde yangın haberi gelen Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin D bloğunda yangın riski var... Yıkım kararı da çıkarılan blokta faliyet halen devam ediyor...

Yayınlanma: 13.09.2012 - 20:59
Abone Ol google-news

Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinin D bloğunun, yapılan inceleme sonucu, kayma ve bodrum katındaki kolonlarında kırık ve hasar olması nedeniyle, Aralık 2011de yıkım kararı verilmesine karşın, binada hizmet ısrarla sürdürülüyor. Bodrum katındaki kolondan alınan örneklerde beton içinde midye kabuğuna rastlanan binanın can ve mal güvenliği bakımından en kısa sürede boşaltılmasıgerektiğine ilişkin rapora, hastane yönetimi ilgisiz.

Süreyyapaşada ameliyat sonrası hastaların yattığı yoğun bakım, 2 cerrahi servisin bulunduğu D bloğa, İnşaat ve Onarım Dairesi Başkanlığından 6 mühendis tarafından 19-21 Haziran 2011de yapılan deprem analizi ürkütücü bir rapor ortaya çıkardı.

Yangın tehlikesi de var

Raporda D bloğun bodrum katında bir kolonun hasarlı ve kırık olduğu kaydedilirken, Beton içinde midye kabuğu görüldüğü, kolon içindeki demir donatısının çürüdüğü ve özelliğini kaybettiği, yine bodrum kattaki bazı kolon kirişlerinin yerlerinde ciddi çatlamalar olduğu, havalandırma olmadığı, elektrik pano odasının tavanında su kabarcıkları oluştuğu, bu nedenle ciddi şekilde yangın tehlikesi olduğu, mekanik tesisatta izolasyon olmadığı, tesisatın çürümeye yüz tuttuğu görülmüştür ifadelerine yer verildi. Çatıda polimer köpük kullanıldığı tespit edilen raporda, yanıcı olan bu malzemenin yangın tehlikesi yarattığı vurgulandı. Bahçedeki istinat duvarında çatlama ve hasar oluştuğu kaydedilen raporda, İstinat duvarında kayma ve göçme riskinin olduğu, binanın dış cephesindeki duvarlarda kısmen çatlamalar olduğu görülmüştür denildi. Göçmeler tespit edilen binanın yıkılıp yeniden yapılmasının uygun olacağı belirtilen raporda, binanın acilen boşaltılması gerektiği vurgulandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler