Sürücüye masaj da yapıyor

Bu haftaki konuklarım sınıfının üzerinde özelliklere sahip Opel Astra Excellence ile “Ahmak Islatan” adlı yeni kitabı çıkan gazeteci, belgeselci, Nazım Alpman.

Yayınlanma: 21.03.2016 - 10:59
Abone Ol google-news

Kadıköy’e onu almaya gittiğimde, “Yalnız geleceğini zannetmiştim” dedi, Nazım Alpman... Halbuki Opel Astra Excellence’ın direksiyonunda yapayalnızdım. Yine de sağıma ve arkama baktım. Bana bir garip şaka yapmakta olduğunu sandım. Sonra Astra’ya biner binmez açıkladı: “Bu otomobilde yalnız olsa da aslında asla yalnız değildir sürücü!” Başımla onayladım ama yine anlamadım. Neyse ki devam etti: “Bu otomobil bir co-pilot gibi konuşur sürücüsüyle. Onu her an sağdan, soldan, önden, arkadan gelecek tehlikelere karşı uyarır. Ayrıca dar bir park yerine girdiğinde de otomobilden inip sana ‘gel, git, çık, yanaş, sağ yap’ diyecek bir arkadaşa ihtiyacın yoktur. Bu arada masaj yaptı mı sana?”

Rica ve minnetsiz masaj

Bu son soruyu da duyunca Nazım Alpman’ın Exellence’ı 30 yıllık dostu gibi gayet yakından tanıdığını, daha önce kullanmış olduğunu anladım. Bu otomobil, motorundan tutun da pek çok özelliğine kadar sınıfındaki diğer otomobillerin sahip olmadığı özelliklere sahip. Ve evet dilerseniz sürücü koltuğu masaj da yapıyor. Üstelik minnet duymanız, rica etmeniz, süresi konusunda pazarlık yapmanız gerekmeden. Tek bir düğmeye basmak yetiyor. Masaj özelliğini deneme işini uzun yola saklıyorum. Uzun yıllar birlikte çalışma şansına da sahip olduğum Nazım Alpman’la Moda sahiline doğru uzanıyorum. Niyetim yeniliklerden konuşmak. Ben ona bu yeni Astra’yı anlatayım o da bana gazetecilik anılarından derlediği son derece eğlenceli, su gibi akan, son hız okunan yeni kitabı Ahmak Islatan’ı anlatsın istiyorum. Ve biz mutlu mutlu, sahil sahil dolaşalım. Fakat o bana kitabını anlatmak yerine içinde bulunmakta olduğumuz Astra’nın anahtarsız çalıştırmadan tutun da direksiyon ısıtma özelliğine kadar pek çok özelliğini bir bir sıralamayı tercih ediyor. Belli ki bu otomobile hâkim.

Sürücü rahat etsin diye

Otomobili kenara çekip poz poz fotoğraf çekiliyoruz. Astra Excellence’ın bize eşlik ettiği bu güzel güneşli günden anılar kalsın istiyoruz. Alpman’dan ayrılır ayrılmaz şehir dışına doğru biraz açılma kararı alıyorum. Kilometrelerce yol yapıyorum. Exellence’ın sürüşü de çekişi de ne güzel diyorum kendi kendime. Ayrıca içi gösterişten uzak hatta sade, dokunmatik ekran hassasiyeti mükemmel... Bir sürücünün rahat edebilmesi için gereken her şey var. Sonra masaj tuşuna dokunuyorum. Hokus ve de pokus. Tek bir dokunuşla otomobilden spa’ya ışınlanıyorum.

Standart donanımları

Hırsızlığı önleyici alarm sistemi, IntelliLUX® LED Matrix ön farlar, otomatik far yükseklik ayarı, 9 farklı otomatik aydınlatma modu, uzun far asistanı, gelişmiş park pilotu, geri görüş kamerası, kör nokta uyarı sistemi, elektrikli katlanır yan aynalar, krom kaplı kapı eşikleri, 6 yönlü ön yolcu koltuğu, sürücü için 4 yönlü elektrikli ayarlanabilir bel desteği.

Motor Seçenekleri

1.4 lt. Turbo ECOTEC® Direct Injection 150 HP 6 İleri Manuel
4 1.4 lt. Turbo ECOTEC® Direct Injection 150 HP Start & Stop
6 İleri Otomatik
4 1.6 lt. CDTI ECOTEC® 136 HP Start & Stop 6 İleri Manuel
4 1.6 lt. CDTI ECOTEC® 136 HP 6 İleri Otomatik


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler