Suudi rüşveti Türk bankasına uzandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi Riyad'dan 575 milyon dolar almakla suçlanıyor. Arap medyasında Nuceyfi'ye gönderilen bu meblağın Türkiye Tekstilbank hesap numarası olduğunun iddia edildiği bir belge yayımlandı.

Yayınlanma: 26.06.2015 - 11:13
Abone Ol google-news

WikiLeaks belgeleri, Irak’taki IŞİD işgalinin gerisinde Suudilerin olduğuna işaret ediyor. Buna göre Suud, eski Irak Başbakanı Nuri Maliki’yi devirmek amacıyla Sünni aşiret ve siyasileri kendi tarafına çekmek için elinden geleni ardına koymamış. Irak güçlerine karşı özellikle Anbar’da şiddeti kışkırtan Sünni liderler genelde hac aracılığıyla Suudi Arabistan’da ağırlanıp maaşa bağlanmış.

 

Tekstilbank’tan Musul’a

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi de Riyad’dan 575 milyon dolar almakla suçlanıyor. Hatta Arap medyası, 23 Haziran 2014’te Nuceyfi’ye bu meblağın gönderildiği Türkiye Tekstilbank hesap numarası olduğu iddia edilen bir belge yayımladı. O dönemde Usame Nuceyfi Meclis Başkanı, kardeşi Esil Nuceyfi Musul Valisi idi. Musul için IŞİD’e aşiretler, Saddam’ın adamları, Türkiye’ye kaçan eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, Türkiye’ye sık gelen Usame Nuceyfi ve kardeşinin yardım ettiği öne sürülüyordu. Valinin güvenlik güçlerine “savaşmayın” emri verdiği iddiası eşliğinde Haziran 2014’te Musul IŞİD’e geçmiş, Türkiye vatandaşları rehin alınmıştı.

 

‘Saçma bir şaka’

Dün Usame Nuceyfi, “Saçma bir şaka. Arap ve uluslararası camiadaki geniş çevrem ve tanınırlığımla onur duyuyorum” tepkisini verdi. Belgeler için “hasta bir zihniyetin ürünü” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler